Rusya Destekli Esed Rejimi Yine TSK’ya Saldırdı
27 Şubat 2020

Rusya Destekli Esed Rejimi Yine TSK’ya Saldırdı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Rusya’nın yardımıyla Esed rejimi TSK’ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) hava saldırısı düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı, "Suriye İdlib'de hava saldırısında iki asker şehit oldu, iki asker yaralandı" bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Rusya’nın desteğinde Esed rejimi, uzun zamandır TSK’ya ait gözlem noktalarını ve askeri birlikleri top ateşi ve hava saldırısı ile hedef alıyor. MSB (Milli Savunma Bakanlığı) dün gece gerçekleşen saldırı sonrası açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

MSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza düzenlenen hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgedeki Rejim hedefleri derhal ateş altına alınmış; alınmaya devam edilmektedir.

Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Unutulmamalıdır ki; şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır!

Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre; 1 adet hava savunma füze sistemi, 1 adet ZU-23 uçaksavar, 1 adet Tanksavar, 3 tank, 1 mühimmat aracı, 2 iş makinesinin imha edildiği, 3 tankın ele geçirildiği ve 114 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir.