Rus Siyasetçiler “Onlarca Çocuğa” Tecavüzden Yargılanıyor
07 Şubat 2019

Rus Siyasetçiler “Onlarca Çocuğa” Tecavüzden Yargılanıyor

QHA

Köklü Değişim Medya

Birleşik Rusya Partisinin eski üyeleri Vitaliy Kurskov ve İgor Poplevko 78 çocuğa tecavüz etmekle suçlanıyor.

Rusya’nın Astrahan kentinde Birleşik Rusya Partisinin iki eski üyesi on dört yaş altındaki çocuklara tecavüz etme suçundan yargılanıyor. İki sanık 78 tecavüz vakasına karışmakla suçlanıyor.

Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, 53 yaşındaki Vitaliy Kurskov ve 55 yaşındaki İgor Poplevko’nun kiraladığı daireye küçük kız çocukları getirerek onlara tecavüz ettiği, ayrıca tecavüzleri videoya çektiği bildirildi.

Tecavüzcülerin kiraladığı dairede yapılan arama sonucunda tecavüz görüntüleri içeren 1400 fotoğraf ve video kaydına el konulduğu belirtildi.

El konulan görüntüler sayesinde, tecavüze uğrayan çocukların kimlikleri tespit edildi ve suçluların çocuklara daireye gerçekleştirdiği ziyaretler için para ödediği öğrenildi.

Kurskov ve Poplevko, Nisan 2018’de gözaltına alındı. Aralık ayında soruşturma tamamlanarak mahkemeye iletildi. Aynı dava çerçevesinde eski milletvekillerine çocukları getiren 20 yaşındaki Marina Yakuşeva, 12 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Kurskov, 2011 yılından beri Astrahan Bölge Meclisi’nin üyesiydi. 2005’de bölge meclisinden istifa etti. 2007 yılına kadar bölgenin Yakıt ve Enerji Bakanı görevini yaptı. İkinci sanık İgor Poplevko da eski Astrahan Bölge Meclisi’nin üyesi. 2007 yılından beri iki sanık özel sektörde iş yapıyordu ve Birleşik Rusya Partisinin üyesiydi. Geçen Ocak ayında bu iki kişi, Birleşik Rusya Partisi üyeliğinden çıkarıldı.