Paris Büyükelçisi Geri Çağrılmayacak
28 Ekim 2020

Paris Büyükelçisi Geri Çağrılmayacak

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Fransa ile ilişkiler gerginleşirken, Macron yönetimi Ankara’da bulunan Fransa büyükelçisini geri çekmişti. Bu adıma karşılık vermeyen Türkiye’nin ne yapacağı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na soruldu.

Fransa, iki ülke arasındaki gerilimde tansiyon yükselince Ankara Büyükelçisi'ni geri çağırmıştı. ''Türkiye de böyle bi adım atacak mı?'' sorusunu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "şu an gerek yok" diyerek yanıtladı.

Charlie Hebdo paçavrasının Rasulullah (s.a.v.)’e hakaret içeren karikatürlere karşı Türkiye devlet bazında bir yaptırım ya da girişimde bulunmadı.

Dün aynı mizah dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aşağılayan bir karikatür daha yayımladı. Ankara’dan karikatüre sert tepkiler yükselirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli karikatür nedeniyle Fransız Charlie Hebdo isimli derginin yetkilileri hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın boykot çağrısı da, Fransa’da Türkiye’ye karşı başlatılan boykot çağrısı duyumu üzerine gelmişti. Şu ana kadar Türkiye, tepki ya da yaptırım da ilk adımı atan taraf olmadı.