Pakistan-Afganistan Sınırında ABD Araçları Yakıldı
17 Ekim 2020

Pakistan-Afganistan Sınırında ABD Araçları Yakıldı

Mepa News

Köklü Değişim Medya

ABD'nin Afganistan'dan çektiği askeri araçları taşıyan konvoy Pakistan sınırında saldırıya uğradı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Afganistan'dan çekilen ABD askeri araçlarını taşıyan lojistik konvoyu, sınır hattının Pakistan tarafında, Hayber bölgesindeki Bara ilçesinde saldırıya uğradı.

Mepa News’de yer alan habere göre, askeri araçları taşıyan bir treyleri çapraz ateşe alan saldırganların, daha sonra yoldan çıkan treyler üzerindeki 4 zırhlı aracı benzin döküp ateşe verdiği aktarıldı.

Saldırıda diğer iki nakliye aracı da zarar gördü.

Saldırıyı kimin düzenlediği bilinmiyor. Hayber bölgesi, ABD'nin Afganistan'a yönelik ikmal hatlarının geçtiği birkaç bölgeden biri. ABD son dönemde Afganistan'dan çektiği askeri güçlerini Hayber bölgesi üzerinden Pakistan'a, buradan Karaçi Limanı'na naklederek bölgeden çekiyordu.

ABD ve NATO konvoyları, 2001 yılında savaşın başlamasından bu yana Afganistan-Pakistan sınır hattında sıklıkla saldırılara uğradı.

Bu saldırılarda ABD ve NATO şimdiye kadar ağır kayıplar yaşadı.

Söz konusu saldırılar ABD'nin bölgeye yönelik ikmallerini azaltmasıyla düşüş gösterdi. Bunun yanı sıra, ABD ile Pakistan'ın bölgedeki Pakistan Talibanı gruplarına yönelik Zarb-i Azb operasyonu sonrası, uzun süredir benzeri bir saldırı yaşanmamıştı.