Osman Kavala İçin Harekete Geçen HSK, Mağdur Müslümanlar İçin de Harekete Geçecek mi?
18 Kasım 2020

Osman Kavala İçin Harekete Geçen HSK, Mağdur Müslümanlar İçin de Harekete Geçecek mi?

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda iktidarın ‘hukuk reformu’ seferberliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun Her salı gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün hukuk reformuna ilişkin açıklamaları ele alındı. Toplantıda konuşan Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “Eğer ülkede iyi giden bir şey varsa bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, kötü giden bir şey varsa bu başkalarından! Bu algı parti yöneticilerine, parti tabanına tamamen yerleşmiş durumda” dedi. Yargı ve adalette yapılan hukuksuzlukların ve hak ihlallerinin faturası kimin sırtına yüklenecek?” diye soran Kar, bu konuda Cumhurbaşkanı’nın sorumluluğu üzerine almak istemeyen bir tavır içinde olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Bizim yargı mensuplarından beklediğimiz budur” sözleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kar şunları söyledi:

“Sayın Bakan siz neye baktığınızı biliyor musunuz? Yargıya, hukuka adalete siz bakmıyor musunuz? Mahkemelere kim talimat veriyor acaba, siz bu mahkemelere talimat verenleri tanımıyor, bilmiyor musunuz? Yargıdaki laik ulusalcıların, milliyetçi yargıçların samimi Müslümanlara yönelik başlattıkları, haksız, hukuksuz soruşturmaları bilmiyor musunuz bu yargılamalardan haberiniz olmadı mı yoksa? Siz Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 2017 yılında Hizb-ut Tahrir üyesi 105 kişi hakkında 660 yıllık cezayı onadığında neredeydiniz? Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararlarına direnip bu kararları dinelemeyen mahkeme heyetleri hakkında HSK’yı göreve neden çağırmadınız? Osman Kavala için harekete geçen HSK samimi Müslümanlar için de harekete geçecek mi? Suçsuz yere cezaevine konulan Hizb-ut Tahrir üyeleri için de harekete geçecek mi? Daha 2 ay önce Antalya’da haksız yere tutuklanan 11 Hizb-ut Tahrir üyesi için de HSK harekete geçecek mi? Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin mağduriyet yaşattığı Nihat KURTARAN, Bekir KURTULUŞ, İbrahim ER ve diğer kardeşlerimiz için de harekete geçecek mi? Müslüman olduğu için Kemalistlerin baskısı ve mahkemelerin zulmü ile cezaevine atılan Halis Bayuncuk ve diğer Müslümanlar için HSK harekete geçecek mi?

Sizin hukuk reformu dediğiniz şey sadece laiklere, liberallere, demokratlara mı adalet getirecek yoksa? Yoksa siz bu hukuk reformunu ülkeye para getirecek yabancı yatırımcılara güven vermek, kapitalist sermayedarları rahatlatmak için mi yapıyorsunuz? Müslümanlar için hukuk, Müslümanlar için adalet ne zaman tecelli edecek Sayın Bakan! 28 Şubat mağdurları 20 yıl, 30 yıl zindanlarda kaldıktan sonra özgürlüklerine kavuştular. Onca gündeme rağmen, onca kamuoyuna rağmen Müslümanların zindanlarda çürümesine seyirdi kaldınız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın tamamını izlemek için:

#YargıZulmüneDurDe