Öğrencisine Cinsel Tacizde Bulunan Celal Şengör Hakkında Soruşturma Başlatıldı
20 Eylül 2021

Öğrencisine Cinsel Tacizde Bulunan Celal Şengör Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir bayan öğrencisine yaptığı cinsel tacizi utanmadan ekranlarda anlatması üzerine hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Köklü Değişim yazarlarından Emrah Akay, gündemdeki konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İstismar Müslümanlardan gelince saldırın, ama ateist, deistlerden gelince sadece üniversiteden sessiz bir soruşturma açılsın. Laikliği gerçekten yanlış anlamışlar” diyerek tepki gösterdi.

Daha önce de ekranlarda üniversitede yaptığı ahlaksızlıkları anlatan Prof. Dr. Celal Şengör, akademik hayatına devam ettirilirken, bir ahlaksızlığını daha anlattı. Şengör, programda bir bayan öğrencisinin eteğini kaldırıp, tokat attığını anlatması, büyük tepki çekti.

İTÜ Rektörlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu ifadelerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Rektörlük açıklamasında, "İstanbul Teknik Üniversitesi, fiziksel, sözlü ve diğer şekillerde tacizin, küçük düşürücü davranışların her çeşidine karşı olup, bu tür eylemleri gerçekleştiren kişilere en küçük bir tolerans gösterilmeyecektir" denildi.

Rektörlük açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde, üniversitemiz öğretim üyelerinden birinin çevrimiçi ortamda sarf ettiği sözlerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi, fiziksel, sözlü ve diğer şekillerde tacizin, küçük düşürücü davranışların her çeşidine karşı olup, bu tür eylemleri gerçekleştiren kişilere en küçük bir tolerans gösterilmeyecektir. İTÜ'nün yüzyıllara yayılan köklü birikiminin ve vizyonunun getirdikleri, böyle konularda gereken sorumluluğu almayı, en net tavır göstermeyi gerektirmektedir. Taraflardan birinin mağdur olması ve korunması gereken özel hayatı nedeniyle idari soruşturma sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu sabırlı olmaya davet ediyoruz. Olayın cezai yönü savcılık incelemesinde olup hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır."

Emrah Akay: “İstismar Ateistlerden Gelince, Sessiz Bir Soruşturma”

Köklü Değişim yazarlarından Emrah Akay, gündemdeki konuyla ilgili şunları söyledi:

Taciz haberi eski ama akademisyenlik yaptığı İTÜ taciz olayından dolayı soruşturma açmış yeni olan haber bu. Ayrıca Türkiye'nin saygın! bilim adamlarından birisi olarak TV'lerde övülen, profesör kimliğiyle akademisyen camiasında sıklıkla fikirlerine başvurulan bir kişi küçük bir kıza cinsel istismarda bulunuyor Ensar vakfı kadar gündem olmuyor. Neden çünkü o bilim adamı ateist ve ateist fikirlerini toplumda gururlanarak savunuyor. İşte Allah korkusundan uzak, haram helal tanımayan, ruhi yönden eksik böylesi ateistler prof bile olsa neslimiz için oldukça tehlikelidir. İstismar Müslümanlardan gelince saldırın, ama ateist, deistlerden gelince sadece üniversiteden sessiz bir soruşturma açılsın. Laikliği gerçekten yanlış anlamışlar