Muhacir Müslümanlara İstihbarat Örgütlerinin Operasyonları Devam Ediyor
20 Temmuz 2018

Muhacir Müslümanlara İstihbarat Örgütlerinin Operasyonları Devam Ediyor

Sputnik, Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Özbekistan Güvenlik Servisi (SGB) Özbek Zakir Rahimov'un, güvenlik güçleri tarafından İstanbul’dan sınırdışı edilerek Özbekistan’a gönderildiğini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre, Zakir Rahimov, Özbekistan Güvenlik Servisi (SGB) tarafından yapılan operasyonlar sonucunda Türkiye’den sınırdışı edilerek Özbekistan’a getirildi.

Özbekistan Güvenlik Servisi (SGB), “Yapılan operasyonların sonucunda, uluslararası terör örgütlerinde aktif üye Özbek vatandaşı Zahir Rahimov, Türkiye'den Özbekistan'a getirildi” açıklamasını yaptı.

Açıklamaya göre, Rahimov 1994'ten beri cihatçı örgütlere üyeydi. 1999 yılında yasadışı yollardan Tacikistan'a giden Rahimov, “terör örgütü” Türkistan İslami Hareketi'ne katıldı, buradan da Afganistan'a gitti. Koalisyonun 2001 yılında Afganistan'da operasyona başlamasının ardından Pakistan'ın Peşaver kentine kaçtı, 2005 yılında da İran'a geçti. İran'da İslami Cihat Birliği örgütüne katıldı. 2009 yılında Tacikistan vatandaşı olarak görüldüğü sahte pasaportla Türkiye'ye gitti, aşırıcılara sahte belge hazırlama ve materyal desteği verdi, Suriye'ye terör eylemleri gerçekleştirmesi için başkalarını gönderdi.

Yabancı İstihbarat Örgütleri Türkiye’de Operasyon Yapıyor

Zakir Rahimov örneğinde olduğu gibi kimi yabancı istihbarat örgütleri, ele geçirmek istedikleri kişilere yönelik olarak çeşitli şekillerde operasyon düzenliyorlar. Daha önce “Çeçen suikastları” olarak gündeme gelen Çeçen komutanların katledilmesinde olduğu gibi ya cinayet şeklinde ya da uluslararası yasalar, istihbarat anlaşmaları çerçevesinde yasal yollar işletilerek muhacirlerin sınırdışı edilmeleri sağlanabiliyor. Sınırdışı edilen kişilerin iade edildikleri ülkelerde istihbarat birimlerince tutuklanması, işkence görmesi ya da faili meçhul(!) olarak bir şekilde “ortadan kaldırılması”, muhacirlere yönelik uygulanan istihbarat uygulamalarından bazıları…

Türkiye’de muhacir konumunda olan Çeçen, Özbek, Kırgız, Türkmen vb. asıllı birçok muhacir Müslüman, yaşadıkları beldelerdeki zulümlerden kaçmak ve tabiiyetini taşıdıkları ülkelerin istihbaratlarından korunmak adına Türkiye’ye sığınmışlardı. Fakat Rahimov örneği tekrar gösterdi ki adı geçen ülkelerin istihbarat birimleri, muhacir Müslümanları ya Türkiye sınırları içinde çeşitli operasyonlar düzenlemek suretiyle derdest ederek, katlederek ya da sınırdışı edilmelerini sağlayıp o ülke sınırları içinde yakalayarak amaçlarına ulaşmaktalar.