MSB’den İki Acı Haber
17 Kasım 2020

MSB’den İki Acı Haber

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

MSB'den (Milli Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada, Hakkari Çukurca Irak sınır hattında icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca taciz atışı yapıldığı ve Uzman Çavuş Abdurrahman Topuksuz’un hayatını kaybettiği belirtildi. İlerleyen saatlerde bir acı haber de Şırnak Silopi’den geldi.

Hakkari’de terör örgütünün açtığı taciz ateşi sonrası yaşanan olayla ilgili ilk açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından paylaştığı başsağlığı mesajında,

"Hakkari Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Abdurrahman Topuksuz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" dileklerini iletti.

İlerleyen saatlerde MSB’den bir açıklama daha geldi.

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak Silopi'de Irak sınır hattında 16 Kasım 2020 tarihinde Teğmen Burhan Sönmez, teslim olacak teröristleri kararlaştırılan bölgeye sevk etmek maksadıyla girdiği Habur Çayı'nda suya kapılarak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" bilgisi yer aldı.