MHP’li Başkandan Kemalist Uygulama
20 Mayıs 2020

MHP’li Başkandan Kemalist Uygulama

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Çankırı Belediyesi personeli, 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal maskesi ile çalıştırıldı. Maske takmayanın ne gibi bir baskıya uğrayacağının bilinmediği uygulamayla MHP’li belediye başkanı, CHP’nin baskıcı uygulamalarına taş çıkarttı.

Çankırı Belediyesi personeli, belediye başkanın emriyle 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal maskesi takarak vatandaşlara hizmet verdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kutlama programlarının iptal edilmesinin ardından, 19 Mayıs'ta mesai yapan santral, vezne, otobüs işletmeleri ve zabıta memuru gibi belediye personeli, Mustafa Kemal’in resminin yer aldığı karton maskeler taktı.

Maskelerden belediyeyi ziyaret eden vatandaşlara da hediye edildi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, personelin “duyarlılığının” kendisini mutlu ettiğini söyleyerek sanki personelin kendi insiyatifi ile maskeleri taktığını ve bir baskı olmadığı algısını oluşturmaya çalıştı.

Salgın nedeniyle kutlama yapamadıklarını ifade eden Esen, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sözümüzde, yüzümüzde, yüreğimizde, geçmişimizde, geleceğimizde, her zaman fikrimizde olacak ve bu ülkenin her insanında ifade bulmaya devam edecektir. Bayramlarımız taşıdığı anlam, gurur, coşku ve onurdan hiçbir şey kaybetmemiştir" yorumunda bulundu.