Merkez Bankası Genel Müdürleri Görevden Alındı
09 Ağustos 2019

Merkez Bankası Genel Müdürleri Görevden Alındı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Merkez Bankası eski Başkanı Murat Çetinkaya’nın ekibinin tümü Banka Meclisi tarafından görevden alındı. Eski Başkan Murat Çetinkaya’nın 3 yıl önce göreve getirdiği genel müdürlerin tümü görevden alındı. Bunun dışında birçok genel müdür yardımcısı ve müdür de görevden alınıp uzman kadrosuna atandı.

Bankanın para politikalarına yön veren ve beyin takımı olarak görev yapan genel müdürlerin tamamı Banka Meclisi tarafından görevden alınırken, birçok genel müdür yardımcısı ve müdür de uzman statüsünde görevlendirildi.

Erdoğan, Çetinkaya’nın görevden alınmasını, "talimatları dinlememesi" ve "piyasa ile iletişim kuramaması" ile gerekçelendirmişti.

6 Temmuz’da görevden alınan Çetinkaya’nın yerine başkan yardımcısı Murat Uysal atanmıştı.

Görevden alınan genel müdürler şu isimlerden oluşuyor:

Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Dr. Pınar Özlü, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yavuz Yeter, Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Gül Sayın, Kurumsal Dönüşüm Koordinatörü Zafer Orhan, Kurumsal Risk Yönetimi Genel Müdürü Mustafa Begün, Operasyon Genel Müdürü Dr. Ali Çufadar, Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar, Strateji ve Kurumsal Yönetim Genel Müdürü Mehmet Sercan Arslan ve Çetinkaya'dan önce göreve getirilen Baş Ekonomist Doç. Dr. Ali Hakan Kara.