MEB’den Büyük Hizmet!: İnternette Bayrak Töreni
11 Ocak 2021

MEB’den Büyük Hizmet!: İnternette Bayrak Töreni

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Tablet dağıtımı yılan hikayesine dönerken ve yoksul öğrenciler derse devam edebilme sıkıntısı çekerken, Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir hizmet başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada '11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı’mız okunacak' emri okul yönetimlerine gönderildi. Ayrıca veli ve öğrencilerin de törene internetten katılması istendi.

Milyonlarca öğrenci pandemi sürecinde eğitimden geri kalırken, interneti, bilgisayarı olmayan öğrenciler kilometrelerce uzak merkezlere yürüyüp derse girmeye çalışırken, Milli Eğitim Bakanlığı “büyük bir hizmet!” başlattı.

Halk büyük sıkıntılarla boğuşurken, sanki büyük bir hizmet sunmuş bir edayla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il yöneticilerinden yarın saat 10.00'da yöneticiler ve görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, öğrenci, öğretmen ve ailelerin bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik için davet edilmelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşımızı 7’den 77’ye hep birlikte söylerken buluşalım. 11 Ocak Pazartesi saat 10.00'da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşımız okunacak. Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00'da İstiklal Marşımız yayımlanacak."

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un tüm Türkiye'ye çağrı yaparak il yöneticilerinden tüm okullarda, saat 10.00’da yöneticiler ve halihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, öğrenci, öğretmen ve ailelerin bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik için davet edilmelerini istediği bildirildi.

Bakan Selçuk'un yarın saat 10.00'da mesai arkadaşlarıyla Bakanlık binasında bayrak törenine katılacağı da duyuruldu.