Mahmut KAR: Bizi Değil Hilafet Düşüncesini Yargılıyorlar
07 Nisan 2021

Mahmut KAR: Bizi Değil Hilafet Düşüncesini Yargılıyorlar

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 06 Nisan 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda “Yapılamayan Konferansa Verilen Ceza” ve “104 Amiralin Montrö Bildirisi” ele alındı. Ayrıca “Ramazan Değerlerimize Sarılma Zamanı” kampanya duyurusu da yapıldı.

Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, 05 Mart 2017 tarihinde yapılması planlanan ancak yapılamayan Hilafet Konferansı sonrası başlatılan yargılamada İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği cezaları gündeme getirdi ve verilen cezalar ile hukukun bir kez daha katledildiğini ifade etti.

Kendisi için 12,5 yıl, Abdullah İmamoğlu, Musa Bayoğlu ve Osman Yıldız için ise ayrı ayrı 6 yıl 3’er ay ceza kararının oy birliği ile değil oy çokluğu ile alındığını dile getiren Mahmut KAR, “Yargı sisteminin vicdanın bu sesine kulak vermesini umuyoruz. Ve umuyoruz ki, Hizb-ut Tahrir ile ilgili Türkiye’de 60 yıldır devam eden hukuk ihlallerine ve yargı zulmüne artık bir son verilir.” Dedi.

Hilafeti Yargılıyorlar!

Konuşmasında Hilafet istemenin ne Allah katında ne de Allah'a ve ahiret gününe iman edenler nezdinde suç olmadığını söyleyen Kar, Türkiye yargısının kendisini ve arkadaşlarını değil İslâm Hilafet düşüncesini yargıladığını, Müslüman Türkiye halkının ekseri çoğunluğunun arzuladığı, özlediği, geri gelsin diye beklediği Hilafeti yargıladığını ifade etti.

Kar, konuşmasında şunları söyledi: “Şimdi bize bu cezayı verenler, bizim bu farzı terk edeceğimizi mi zannediyorlar? Vallahi biz yaptığımız bu işle gurur duyuyoruz. Onlar bizi Hizb-ut Tahrir’e üye olmakla suçlayıp ceza veriyorlar ya; vallahi biz Hizb-ut Tahrir ile çalışmaktan onur ve şeref duyuyoruz. Biz suçlu değiliz, asıl suçlu olanlar; bu cezayı haksız ve hukuksuz bir şekilde bize reva gören yargıçlardır. Asıl suçlu olanlar; kadın erkek, yaşlı genç demeden Hilafet için çalışan Müslümanların evlerine şafak vakti operasyon çekip gözaltına alanlardır. Asıl suçlu olanlar; yanlışlarını, haramlarını, ihanetlerini ve zulümlerini konuştuğumuz için maskelerini düşürdüğümüz için bizi bu tür cezalar ile susturmaya çalışan yöneticilerdir.”

Darbe Sevici Muhbirin Hilafet Fobisi Bitmiyor

Haftalık Değerlendirme Toplantısında; 2017 yılında yapılacak Hilafet konferansı ile ilgili suç duyurusunda bulunup muhbirlik yapan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında değerlendirme yapan Mahmut KAR, Eminağaoğlu’nun düşüncelerini açıkladıkları gerekçesiyle Montrö bildirisine imza atan 104 amirali savunmasını eleştirdi. Hilafet istemeyi suç kapsamında değerlendiren Eminağaoğlu Montrö bildirisini düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirmişti. Mahmut KAR, Eminağaoğlu gibi Hilafet hakkında karalama haberleri yapan Cumhuriyet ve Aydınlık Gazetelerine de seslendi ve şöyle dedi: “Hem Eminağaoğlu hem de Cumhuriyet Gazetesi ve diğer sol medya organları Hizb-ut Tahrir hakkında AYM’nin hak ihlali kararlarının olduğunu bildikleri halde algı oluşturmaya devam ediyorlar. Buradan bir kez daha İslam ve Hilafet fobisi olan bu zavallılara sesleniyorum ve diyorum ki! Biz sizin İslam’a karşı kininizi de biliyoruz, Hizb-ut Tahrir’e ve Hilafete karşı olan düşmanlığınızı biliyoruz. Biz sizin hukuka ve adalete nasıl baktığınızı dedelerinizin mahkemelerinden biliyoruz. Biz sizi darbeci katillere verdiğiniz desteklerden biliyoruz ve tanıyoruz. Biz sizi brifingli yargıçlar ve yargılamalara verdiğiniz destekten tanıyoruz. Siz İngilizci laik artıkların bu ülkedeki kalıntılarısınız.”

104 Amiral Bildirisi’nin Arka Palanı

04 Nisan Gecesi 104 amiral tarafından yayınlanan Montrö bildirisi hakkında da toplantıda açıklamalar yapan Mahmut Kar şunları söyledi: “Hükümet, İngilizlerin Türkiye’nin başına doladığı anlaşma, sözleşme ve protokollerin kendisine ayak bağı olduğunun farkında… Bunlardan kurtulmanın, bunları tek tek kaldırmanın yollarını arıyor. Kimin için yapıyor peki bunu Türkiye halkı için mi? Asla müttefik ve dost bildiği Amerika için yapıyor. Dolayısıyla her ne pahasına olursa olsun İngilizlere sadakatten bir türlü vazgeçmeyen bu darbe zihniyetli güruhun bu gelişmeler karşısında hazımsızlık yaşaması normal. Bu hazımsızlığın onları kibre sürüklemesi, hesapsızca hareket etmeye yöneltmesi, yanlışlara düşürmesi ve istismara açık hale getirmesi de doğal. Geçmişte bunların acısını bu millet fazlasıyla yaşadı, bundan sonra hiç kimsenin tekrar yaşatmaya hakkı yok.”

Ramazan Değerlerimize Sarılma Zamanı Kampanyası İlan Edildi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun bu hafta gerçekleştirdiği Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda yaklaşan Ramazan ayın kampanyası hakkında da bilgi verildi. Bu yıl Ramazan ayına “Ramazan Değerlerimize Sarılma Zamanı” ismini verdiklerini söyleyen Mahmut KAR, bu kapsamda Ramazan ayı boyunca etkinlikler yapacaklarını söyledi ve şunları ifade etti: “Pandemi şartlarında karşılamaya hazırlandığımız Ramazan ayını Müslümanların İslami ruhi bir atmosferde geçirmeleri için gayret göstereceğiz inşallah. Bu çerçevede İslam’ın değerlerini Müslümanlara hatırlatacağız, bu değerlere sahip çıkmak ve korumak için mücadele edip gayret göstereceğiz. Müslümanlardan da bu değerlere sarılmalarını isteyeceğiz.”

#YapılamayanKonferansaCeza