Macron’un “Sorunumuz Türk Halkıyla Değil, Erdoğan’la” Çıkışına Tepki
10 Eylül 2020

Macron’un “Sorunumuz Türk Halkıyla Değil, Erdoğan’la” Çıkışına Tepki

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Türk halkı büyük bir halk. Ancak biz Avrupalılar artık Erdoğan hükümetine karşı daha açık olmalıyız*"* açıklamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Macron 'sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan’la' demiş. Sömürgecilerin eski ve ahlaksız bir oyunudur bu" dedi.

Twitter'dan yaptığı açıklamada Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Halkları sömürmek içi sahte sevgi gösterisi sunar ama vatansever liderleri hedef alırlardı. Sömürgeci kafanın Cumhurbaşkanımızı hedef alması bizim için gururdur.

Bizim sizin gibi sömürgeci kafalarla sorunumuz var Bay Macron. Acı çektirdiğiniz haklarla ve sömürmek istediğiniz halklarla insani ve kardeşlik bağımız var. O yüzden sizinle karşı karşıyayız. Tehdit dili kullandığınız ülke Türkiye’dir. Türkiye size en uygun cevapları verecektir.

Siz Bay Macron burayı kolayca kandırabileceğiniz kabile devletleri ile karıştırmayın. Bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ile halkını ayırmaya kimsenin gücü yetmez. “Erdoğan ayrı, Türk halkı ayrı” diyerek oynadığınız oyunu defalarca Afrika’da oynadığınızı biliyoruz."

Macron Ne Dedi?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın da olduğu Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu'na üye ülkelerin devlet başkanlarıyla Korsika Adası'nda bugün bir araya geldi. Görüşme öncesi düzenlenen basın toplantısında Doğu Akdeniz ile ilgili soruyu yanıtlayan Macron, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu ancak Doğu Akdeniz'de NATO müttefiki gibi hareket etmediğini söyledi.

Doğu Akdeniz'de Libya'ya giden Türk kargo gemisini aramak isteyen Fransız fırkateynin Türk savaş gemilerinin engeline takılması olayını hatırlatan Macron, Türkiye'nin bölgedeki davranışlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Macron ayrıca, kamuya yaptığı açıklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yüz yüze görüşmelerinde söylediğini belirterek Avrupa Birliği'nin de Türkiye'ye karşı açık olması gerektiğini dile getirdi.

Macron sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, Yunanistan'ın meşru haklarını görmezden gelerek Libya hükümetiyle de kabul edilemez bir anlaşma imzaladı. Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki faaliyetleri de kabul edilemez. Aynı zamanda büyük bir devlete yakışmayacak provokasyonlar söz konusu*. Türk halkı büyük bir halk. Ancak biz Avrupalılar artık Erdoğan hükümetine karşı daha açık olmalıyız.**"*