Libya’da ABD İle Daha Yakın Çalışılacak
15 Temmuz 2020

Libya’da ABD İle Daha Yakın Çalışılacak

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda ikili meseleler, Libya krizi ve bölgesel konuları içeren bir görüşme gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu bilgisi paylaşıldı.

Erdoğan ve Trump, hem 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşılması hem de Libya'da kalıcı istikrarın sağlanması için iki müttefik olarak daha yakın çalışma hususunda mutabık kaldı.

ABD, Libya'da müttefikleriyle Hafter kuvvetlerini destekliyor. Suriye'dekine benzer karmasık bir rol dağılımı yapılarak sürdürülen çalışmalarla İngiltere' ve Avrupa'nın kontrolündeki Libya'ya tutunmak için müzakereler sürdürülüyor. Serac'ın öncülüğündeki Trablus hükümetinin yanında görünen Türkiye, Suriye'deki muhaliflerin garantörü gibi bir rol üstlenmiş durumda. Bilindiği üzere Suriye'de muhalifler, sahada kazandıklarının "Astana Üçlüsü'"nün kurduğu masada kaybetmişlerdi.

Beyaz Saray'dan Açıklama

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın telefonda görüştüğünü bildirdi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump, ABD ve Türkiye arasındaki pozitif ticaret ilişkilerini görüştü ve bölgesel konuların müzakere yoluyla çözülmesinin gerekliliğine olan inancımızın altını çizdi." ifadesine yer verildi.