Köklü Değişim Yazarı Abdulmelik Kılıç TRT Kurdî Sahur Bereketi Programına Konuk Oldu
15 Mayıs 2019

Köklü Değişim Yazarı Abdulmelik Kılıç TRT Kurdî Sahur Bereketi Programına Konuk Oldu

TRT Kurdî

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Yazarı Eğitimci Abdulmelik Kılıç TRT Kurdî’de yayınlanan Sahur Bereketi programına konuk oldu. Hasan Ortaç’ın sunduğu programda genel olarak İslâm ümmetinin ve özel olarak da Müslüman gençliğin bugünkü durumu konuşuldu.

Kürtçe yayın yapan TRT Kurdî Sahur Bereketi programında Abdulmelik Kılıç, Ramazan ayının öneminden bahsetti ve Ramazan’ı özel kılanın o ayda Kur’an-ı Kerim’in indirilmesi olduğunu söyledi. Bu ayın bereket, mağfiret, cihat, sabır ve uyanış ayı olduğunu ifade eden Kılıç, Ramazan’ın bereket ve temizlik getirdiğini ve üzerimizdeki kirlerin temizlemenin ve yaşamlarımızdaki kısır döngüye son vermenin bir vesilesi olarak Ramazan’ın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İslâm ümmetinin ve gençliğin bugünkü durumuna da değinen Abdulmelik Kılıç, önce Müslümanların içinde bulundukları içler acısı durumu tasvir etti ve sonra da bu durumdan kurtulmanın nasıl olması gerektiği üzerinde durdu. Gençliğin bugünkü haline de değinen Abdulmelik Kılıç, Müslüman gençlerin gayri ahlaki bir hayat sürdüklerini, boş ve gayesiz bir yaşamın peşinde koştuklarını ifade etti. Gençlerin düşmüş oldukları bu fikrî ve ahlâki çöküntüden nasıl kurtarılacaklarına da değinen Kılıç, bu kurtuluşun ancak İslâm’la olacağını söyledi.

Kur’an’ı anlamadaki hatalı bakış açısına değinen ve bu anlayışların Müslümanları getirdiği noktayı eleştiren Yazar, Kur’an’ın ahiretten daha ziyade bu dünyanın işlerini düzenlediğini; yönetimden, iktisada, ceza sisteminden, kadın-erkek ilişkilerine kadar hayatın tüm sorunlarına çözümler sunduğunu söyledi. İslâm’ın bu hakikatine ve mükemmelliğine rağmen Müslümanların bu çözümden habersiz yaşadıklarının altını çizdi.

Müslümanların içinde bulundukları durumun farkına vararak artık uyanmaları gerektiğini ifade eden Abdulmelik Kılıç, bu uyanışın nasıl olacağından bahisle de Ramazan ayının bu uyanış için bir fırsat olduğunu ve İslâm’ı hayata hâkim kılmanın bir vesilesi olarak değerlendirilmesi söyledi.