Köklü Değişim Medya’dan “Oy Verme” Videosu Hakkında Kamuoyuna Açıklama
25 Nisan 2018

Köklü Değişim Medya’dan “Oy Verme” Videosu Hakkında Kamuoyuna Açıklama

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya, 2014 yerel seçimleri öncesinde yayınlandığı halde bugün yeniden gündeme gelen Birr Yapım’a ait “Oy Verme!” videosu hakkında kamuoyuna açıklama yaptı.

Açıklama aşağıdaki gibidir:

Köklü Değişim Medya’dan Kamuoyuna

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için erken seçim kararı alınıp 24 Haziran 2018 tarihi ilan edilince Türkiye kamuoyu bu sürece kilitlendi. Doğal olarak medya ve sosyal medyanın ana gündem maddesi de 24 Haziran seçimleri oldu.

Gündem seçimler olunca daha önceki demokratik seçimler hakkında hazırlanmış “Oy Verme” isimli bir video, sosyal medya kullanıcıları tarafından yeniden paylaşıma sokuldu. Ancak sosyal medyanın hızlı etkileşimi sayesinde bu sefer milyonlarca kişiye ulaştı ve televizyonlarda dahi haber konusu oldu.

Sosyal medya platformlarında 2 milyondan fazla kişiye ulaşan videoya yönelik bazı kullanıcılar, yorumlama ya da eleştirmenin ötesine geçerek küfür ve hakaretlerde bulundular.

24 Nisan Salı günü Ahmet HAKAN’ın sunduğu Kanal D Ana Haber bülteninde ise hazırlanan bu videonun kim tarafından yapıldığının bilinmediği ve 24 Haziran seçimlerine yönelik bir kaos ortamı oluşturma amacı güttüğü ifade edildi.

Köklü Değişim Medya olarak aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmayı sorumluluk addediyoruz:

1- “Oy Verme!” isimli bu video tam 4 yıl önce, 2014 Yerel Seçimleri öncesinde KÖKLÜ DEĞİŞİM MEDYA bünyesinde bulunan BİRR YAPIM tarafından hazırlanmış ve yayınlanmıştır. Dolayısıyla videonun 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi hazırlanıp yayınlandığı bilgisi yanlıştır. Bu yanlış bilgiyi kullananlar ya art niyetli bir saptırma niyetindedirler ya da önlerine gelen bilgiyi araştırmadan yayınlamayı “habercilik” olarak görmektedirler.

2- “Oy Verme!” isimli bu videonun 2014 Yerel seçimleri döneminde hazırlanıp yayınlandığının en açık delili, 2014 Mart ayında CNN TÜRK’te yayınlanan HABERE DAİR programına bu filmin konu olmasıdır: https://www.facebook.com/BirrYapim/videos/1460287177538446/

CNN TÜRK, Kanal D Televizyonunun içinde bulunduğu DOĞAN MEDYA’ya bağlı bir haber kanalıdır. Dolayısıyla eğer Ahmet HAKAN konuya dair kısacık bir Google araştırması yapmış olsaydı bu bilgiye rahatça erişebilirdi.

3- BİRR YAPIM’ın hazırladığı “Oy Verme!” filmi 2014 yerel seçimleri öncesinde bazı sinema ve dizi oyuncuları tarafından çekilen “Oy Ver Lütfen” isimli bir başka vidoya karşı hazırlanmış ve dikkat çekmiştir: https://www.youtube.com/watch?v=zZMrkJQRq-4

4- “Oy Verme!” videosunda seçimlere katılan herhangi bir parti hedef alınmamıştır. Yani “şu partiye oy verme ama şu partiye oy ver” denilmemiştir. Aksine demokratik seçimlerin vakıası, demokrasinin bir yalan olduğu ve en önemlisi de demokratik seçimlerde oy kullanmanın İslâm’a göre hükmü ortaya konulmuştur. Özetle muhatap şu veya bu parti değildir. Muhatap, demokrasi girdabında kandırılan tüm seçmenlerdir; bu konudaki şer’i hükmün bilinmesi için tüm Türkiye’dir.

5- Demokrasi, vakıası açısından gerçekte yalan ve sahte bir sistemdir. Halkın kendi iradeleri ile yönetim icra ettikleri sözü koca bir aldatmacadır. Bunun en bariz delili ise, geçtiğimiz günlerde CHP’nin oyu ile seçilmiş olan vekillerin İYİ Parti’ye transfer olmasıdır.

6- Türkiye’de demokratik seçimlere katılım oranı %80 civarındadır. Hatta bu oran zaman zaman daha da aşağı düşmektedir. Dolayısıyla herhangi bir sebep ya da gerekçe ile demokratik seçimlere katılmayan %20’lik bir kesim vardır. Bu oran yadsınamayacak kadar büyüktür. Hiç kimse; demokrasiye inanmadığı, sisteme ve siyasi partilere güvenmediği için oy kullanmayanları marjinalize etme hakkına sahip değildir. Zira oy kullanmamak marjinal bir tavır değil, aksine İslâmi açıdan ilkesel bir duruştur. Hiç kimse demokratik seçimlerde oy kullanmanın haram olduğunu söyleyenleri ve bu sebeple oy kullanmayanları kaos ortamı oluşturmak ile suçlayamaz! Zira asıl kaos ortamını oluşturmak isteyenler, her gün TV ekranlarında birbirlerine tehditler savuran, hakaret ve küfürlerle iletişim kuran siyasi parti temsilcileri ve liderleridir. Siyasilerin bu hırsını izleyen herkes, iktidar olmak için onların her türlü kaosa başvuracaklarını görmektedir ve bilmektedir.

Son olarak Köklü Değişim Medya olarak Müslümanların iradeleri hakkında medya ve siyaset çevresinde bu ve benzeri konular üzerinde karalamalar yaparak oluşturulan algı operasyonlarının kasıtlı olduğunu söylüyor ve kamuoyunun duyarlılığına arz ediyoruz.

Köklü Değişim Medya