Koca: "3.892 Yeni Vaka, 76 Ölüm"
07 Nisan 2020

Koca: "3.892 Yeni Vaka, 76 Ölüm"

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle bugün toplanan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında koronavirüs Bilim Kurulu bir kez daha video konferans yoluyla toplandı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Koca, 24 saatte 76 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Türkiye'de toplam can kaybı 725 olurken 3 bin 892 yeni vaka tespit edildi. Türkiye genelinde toplam vaka sayısı 34 bin 109'a yükseldi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Virüse karşı güç birliği içinde olmamız gerekiyor. Toplum Bilimleri Kurulu adını verdiğimiz yeni bir kurul kurduk.

-Bugün mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda. Bu uygulama salgınla mücadelede dünyada bir ilktir.

-Kronik hastalığı bulunanlar da risk grubuna dahil edilmiştir. Belirti göstermeyen taşıyıcıların varlığı gözardı edilmemelidir. Artık genç yaşlardaki hastaların da kaybına tanık oluyor.

-Test kapasitemizi artırdık. Günlük test sayısının önümüzdeki hafta 30 bini aşmasını bekliyoruz.

-İzolasyon kuralına şimdi şehir şehir uymamız zorunludur. Hastalarımızda akciğer enfeksiyonuna geçiş azaldı. İlacı tedarik ettik, bugün ücretsiz ulaştırmaya başladık.

-Alternatif tedavi çalışmaarı devam etmektedir. Ağırlıklı olarak vakaların görüldüğü yaş aralığı 20 ile 65 arasında olduğunu görüyoruz. 65 yaş yasağıyla beraber yaşlılardaki vaka sayısında azalma gözlemlendi.