Koç Holding’den İstanbul Sözleşmesi Muhtırası
25 Temmuz 2020

Koç Holding’den İstanbul Sözleşmesi Muhtırası

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Koç Holding, aileye ve ahlâka savaş açan, İslam’a ve fikirlerine taban tabana zıt tamamıyla batıl fasit bir proje olan İstanbul Sözleşmesi’ni korumak için yetkili kurumlara çağrıda bulundu. Bozuk bir ifsat projesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan devlet Türkiye olmuştu. Koç Holding, bu çağrı ile iktidara imzaladığın sözleşmeye sahip çık muhtırası vermiş oldu.

Kadına şiddet maskesi altında her türlü ahlaksızlığın ve eşcinsel sapkınlığın önünü açmak için hazırlanmış sözleşme zaten yıllardır yürürlükte olmasına rağmen kelime oyunlarıyla sanki yaşanan cinayetlerin fasit sözleşme yürürlükte olmadığı için gerçekleştiğini ima eden Koç Holding, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi çağrısında bulunup, "İstanbul Sözleşmesi'nin tarafı olmak, kadına şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İstanbul Sözleşmesinin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz. Kadınların şiddete maruz kalmadığı, öldürülmediği bir ülke için dayanışma içinde mücadele etmek gerektiğine inanıyoruz. Koç Topluluğu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadına yönelik şiddetle mücadele başta olmak üzere kadınların erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz