Kırgızistan Hükümeti, Hizb-ut Tahrir’e Zulümde Putin’in İzinde
24 Temmuz 2020

Kırgızistan Hükümeti, Hizb-ut Tahrir’e Zulümde Putin’in İzinde

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Efendilerinin bir dediğini iki etmeyen Kırgızistan hükümeti, İslam’a ve Müslümanlara savaşı sürdürüyor. Uyduruk suçlamalarla 6 Hizb-ut Tahrirli kadını tutuklayan Sooronbay Ceenbekov rejimi, İslam düşmanı Putin’in izinde yürüyor.

Kırgızistan emniyet güçleri, cebir ve şiddete bulaşmadığı halde sadece fikri çalışmalar yürüten Hizb-ut Tahrir’e karşı sürdürdüğü mücadelede altı kadını tutukladı. Yapılan aramalar sırasında, kendilerinin ifadesiyle “aşırılık yanlısı” kitaplar ve Hizb-ut Tahrir’in kampanya materyallerinin yüklü olduğu dijital bir tablet, dizüstü bilgisayarlar, SIM kartlardan başka bir şey bulamadılar.

Haberde ayrıca tutuklu kadınların Naryn’deki 24. gözaltı merkezine yerleştirildiği ve Kırgız Cumhuriyeti Ceza Kanunu’nun "aşırılık yanlısı bir grubun örgütlenmesi" maddesi gereğince yargılanacak olup yargılama öncesi prosedürler de başlamıştır denildi.

Kırgız Hükümeti İslam Düşmanı Putin’in İzinde Gidiyor

14 Haziran 2019 tarihinde Şanghay İşbirliği Örgütü Konseyi Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te toplandığında, zirveye katılan ve yöneten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bölge ülkeleriyle “terörizm ve aşırılıkla” ortak mücadele edilmesinin ve bu savaşta birlikte hareket edilmesinin gerekliliğine vurgu yapmıştı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zirve sırasında kapının arkasında kafa kafaya verip fısıldaşmışlardı.

Örgüt bir sonraki oturumu Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de yapmış ve aynı şekilde orada da bizzat güvenlik konuları ile “aşırılık ve terörle mücadele” konuları tartışılmıştı.

Kırgız hükümeti uzun yıllardan beri “terörle mücadele” maskesi altında İslam’a ve Müslümanlara karşı savaş ilan etmekte olup kadınları tutuklamaktan da hiç çekinmemektedir.

Bütün dünya bilhassa da Kırgızistan hükümeti, Hizb-ut Tahrir’in sadece siyasi fikirleri taşıyan ve maddi eylemleri benimsemeyen siyasi bir parti olduğu bilindiği halde Hizb-ut Tahrir mensubu oldukları suçlamasıyla tutuklanması ve bunun da terörizmle ilişkilendirilmesi, Kırgız hükümetinin daha öncede başvurduğu aldatmacaları tekrar ettiğini ve Putin’in isteklerini uygulamak için Müslümanlar zulmettiğini ortaya koyuyor.

Hizb-ut Tahrir, fikirlerini ve programlarını içeren beyanatlarını resmi web sitelerinde yayınlıyor. Bunun yanı sıra Allah’ın Rasulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in metodu üzere hareket ettiğini ve her zaman buna bağlı kaldığını tüm yayın ve kitaplarında teyit eden bir kitle. Buna rağmen Orta Asya ülkelerindeki maşa yöneticiler, Hizb-ut Tahrir’i aşırılık yanlısı bir hareket olarak nitelendirmekte ısrar ediyorlar ve üyelerinin evlerini ararken silah bulduğunu iddia ediyorlar lakin bunu ispatlayamayarak iftira üzerinden İslam’a olan savaşlarını sürdürüyorlar.

Kırgız hükümeti, Putin’in memnun etmek için küçülüp, yalan delillerle ve hazırlanmış fabrikasyon suçlamalarla Hizb-ut Tahrir üyelerini takip etmeyi ve müslüman kadınlara varana kadar tutuklayarak kovuşturmayı sürdürüyor.