Kemalizmin Kartopu Savaşı
13 Şubat 2020

Kemalizmin Kartopu Savaşı

İLKHA

Köklü Değişim Medya

​Bayburt Gaziler İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan 12 yaşındaki kız öğrencinin Mustafa Kemal büstüne kartopu attığı için öğretmeni tarafından polise şikayet edilmesi üzerine başka bir okula nakli yapıldı. 21. asırda hala Kemalist zihniyetin baskısı ile hareket eden devlet kurumlarının bu zalimane cezası kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Olay sonrası hükümetten henüz bir açıklama gelmedi.

Olay, 6 Şubat Perşembe günü Gaziler İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana geldi. İddialara göre, beden eğitimi dersinde bir öğrenci, Mustafa Kemal büstüne kartopu attı. Beden eğitimi öğretmeninin durumu okul yönetimine bildirmesi üzerine söz konusu öğrenci, ailesiyle yapılan görüşmenin ardından başka bir okula nakledildi.

Öğrenci Velisi Yaşananları Anlattı

Sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösteren baba Bilal Bilen, 12 yaşındaki 7'nci sınıf öğrencisi kızının Atatürk büstüne kartopu attığı iddiasıyla, beden eğitimi öğretmeni tarafından çocuk şube polisine şikayet edildiğini ifade etti.

Baba sosyal medya hesabından olayı şöyle anlattı:

12 yaşındaki 7.sınıf öğrencisi kızım,

6 şubat 2020 tarihinde Beden eğitimi dersinde arkadaşlarıyla kartopu oynarken atatürk büstüne kartopu attı iddeasıyla, beden eğitimi öğretmeni tarafından çocuk şube polisine şikayet edildi..#5816SayılıKanunKaldırılsın #5816mağdurubilalbilen

Kemalist Öğretmen Okul Yönetimini Tehdit Etti

Beden eğitimi öğretmeninin, "Bu öğrenci hakkında resmi işlem yapılması için dilekçe vereceğim, gerekli yaptırım uygulanmazsa dosyayı bizzat takip edeceğim." diyerek olayın resmi makamlara bildirilmemesi halinde adeta okul müdürüne gözdağı verircesine konuştuğunu aktaran Bilen, bunun neticesinde kızının başka okula naklinin yapıldığı belirtti.

"Bulabilirsen Git Atatürk'ten Özür Dile!"

Baba Bilen, "Çocuk önce olayın ciddiyetinin farkına varamıyor. Sonra beden eğitimi öğretmeninden özür diliyor, 'bir daha yapmam öğretmenim' diyor. Fakat öğretmen 'Kızım benden neden özür diliyorsun? Bulabilirsen git Atatürk'ten özür dile.' diyor. Çocuğa resmen bütün yolları kapatıyor." dedi.

Bu ifadelerin sosyal medyada yayılması üzerine bir çok kullanıcı Baba Bilen'e destek mesajları attı, paylaşımlarda bulundu.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü De Çocuğu Suçladı

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ise söz konusu iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, öğrencinin başka okula nakledilmesinin asıl sebebinin büste atılan kartopu olmadığı ileri sürerek bu zalimane olayın üstünün kapatılmasını istedi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"13 Şubat 2020 Perşembe günü bazı sosyal medya organlarında bir öğrencimizin zorla okul naklinin yaptırılması iddialarına ilişkin olarak; 6 Şubat 2020 Perşembe günü Gaziler İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenciler Beden Eğitimi dersinde kartopu oynarken Atatürk Büstüne kartopu isabet etmesi sonucu öğrenciler ilgili ders öğretmeni tarafından uyarılmasına rağmen bir öğrencinin bu davranışlarına devam etmesi sonucu ilgili ders öğretmeni tarafından okul idaresine yazılı bilgi verilmiştir. Olaydan bir gün sonra aynı öğrencinin okulda bir kavgaya karışması sonucu öğrencini velisi öğrencinin genel durumu hakkında görüşme yapılmak üzere okula çağrılmıştır. Bu görüşmede öğrencinin davranış bozuklukları sergilediği okula geldiği günden beri rehberlik servisinde öğrenci ile sürekli görüşmeler yapılmasına rağmen öğrencinin okula uyum sorunu yaşadığı öğrenci velisine ifade edilmiştir. Öğrencinin okul değiştirmesinin uygun olacağı öğrenci velisine bildirilmiş bunun üzerine öğrenci velisi kendi yazılı talebi üzerine öğrencisini başka bir okula nakil etmiştir. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma Valiliğimizce başlatılmıştır."