Kemalistleri Sevindiren Teravih Kararı: “Camide Kılınmayacak”
06 Nisan 2021

Kemalistleri Sevindiren Teravih Kararı: “Camide Kılınmayacak”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verdiklerini kamuoyuna duyurdu. Daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca teravih namazının camilerde kılınacağını açıklamıştı. Sol-kemalist medya bu karara tepki göstermişti. Diyanet İşleri Başkanı’nın bugün yaptığı açıklama, bu tepkilere göre alınmış bir karar olduğunu ortaya koyuyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ana teması 'Şifa Ayı Ramazan' olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katıldı.

Erbaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız.

Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen hafta yaptığı açıklamada, “Teravih namazları yasak olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek” demişti.

Daha sonra kemalist medya grubu bu karara muhalif haberler yayınlamıştı. Aynı kafadaki bazı köşe yazarları da teravih namazının camilerde kılınmasından ciddi şekilde rahatsız olmuşlardı.

Oysa camilerde uzun süredir şer’an caiz olmamasına rağmen fiziki mesafeye ve maske kuralına uyularak namaz kıldırılıyordu. Bu karara en ciddi uyan camiler olmasına rağmen yasaklardan en çok etkilenen yine camiler oldu.

Namazda Aralıklı Durmak Bidattir Günahı Yöneticilere Aittir

Hizb-ut Tahrir, koronavirüs tedbirleri kapsamında namazların aralıklı kılınmasının İslam'da olmadığını bunun bidat olduğunu açıklayan bir soru-cevap yayımlamıştı. Açıklamayı linki tıklayarak okuyabilirsiniz.

http://www.hizb-turkiye.com/namazda-aralikli-durmak-bidattir-gunahi-yoneticilere-aittir_d409.html