Kemalistler Payitaht’ta "Hilafeti Kurun" Çağrısını Hazmedemedi
30 Ocak 2021

Kemalistler Payitaht’ta "Hilafeti Kurun" Çağrısını Hazmedemedi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kemalist medya, 100 yıl geçse de Müslümanların Hilafet’i unutmamasını ve ilk günkü gibi sahip çıkmasını hazmedemedi. Kemalist medya, Hilafet’in kaldırılışının Hicri 100. Yılı münasebetiyle gerçekleştirilen çalışma hakkında atılan bir iftira tweeti ile harmanladığı sözde haberini servis etti.

Hizb-ut Tahrir, Hicri 100 yıl önce kaldırılan Müslümanların ve tüm mazlumların kalkanı Hilafet’i hatırlatmak için dün İstanbul Üsküdar'da bir video çekimi gerçekleştirdi. Bu çalışmayı görüntüleyen ve sosyal medya hesabından “Üsküdar'da "hilafeti kurun" diyen bir grup! IŞİD İstanbul'da cirit atıyor, bilmem biliyor musunuz? Yoksa tasvip mi ediyorsunuz?” diyerek iftira atan Sedef Ünal isimli avukatın tweetini alan Kemalist medya “büyük” bir haberciliğe imza attığını zannederek servis etti.

Kemalist medya, Hizb-ut Tahrir’i çok iyi bildiği halde emperyalist Batı’nın Hilafet ve İslam’ı karalamak için oluşturduğu IŞİD projesini kullanarak haberi servis etmesi, bu algı operasyonuna bilerek ortak olduğunu ortaya koyuyor. Kemalist medyanın operasyonel habercilikle taraftarlarından aferin almak için her sosyal medya mesajına mal bulmuş mağribi gibi atlaması dikkat çekici. Bu tip tweet paslaşmaları ile hedef gösterme, iftira ile haber yapma bu tip haber sitelerinde artık örf haline geldi.

Bir İslam beldesi olan Türkiye’de ve Hilafet’in son başkenti Payitaht İstanbul’da Hilafet’in Müslümanlara hatırlatılmasını hazmedemeyen Kemalistler, sık sık iftira ile karışık bu tip haberleri servis ediyor. Hizb-ut Tahrir cebir ve şiddet kullanmadan uzun yıllardır Hilafet’in yegâne ilahi nizam İslam’ın yönetim sistemi olduğunu savunuyor ve anlatıyor.

Hizb-ut Tahrir TR Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, sosyal medya hesabından iftira haberine şöyle tepki gösterdi:

100 yıl önce kaldırılan Hilafeti Müslümanlara hatırlatmak için bugün İstanbul Üsküdar'da yaptığımız video çekimi, Laik Kemalistlerin İslam'a öfkesini yine hortlattı.

Biz IŞİD gibi zorbaların karaladığı Hilafeti değil Müslümanların umudu olan Raşidi Hilâfeti istiyoruz.”

Köklü Değişim Yazarı Ahmet Sapa da sosyal medya hesabından Kemalist medyanın iftirasına şu ifadelerle tepki gösterdi:

Ülkede avukat kılığına girmiş İslam düşmanları!

Medya maskesi altında Müslümanlara iftira atan laik Kemalist tetikçi; OdaTV, Sözcü, Cumhuriyet!

Sözde milletvekilliği yapan kindar zevatlar

Nerede Müslüman Hilafet Şeriat ile alakalı bir şey görseler hemen IŞID iftirasına sarılıyorlar.”