Kemalist Kafir Kur’an-ı Kerim’i Yırtıp Hakaret Etti
16 Kasım 2020

Kemalist Kafir Kur’an-ı Kerim’i Yırtıp Hakaret Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

YouTube yayınında Kur'an-ı Kerim'i yırtan ve sayfalarına tüküren İbrahim Atabey adlı Kemalist kafire sosyal medyada tepki yağıyor. İslam’a ve mukaddesatına hakaretin caydırıcı bir cezası olmadığı için bu tip saldırılar sürekli yaşanıyor ve hükümet hala bu saldırıların önünü almak için bir çalışma başlatmış değil.

İbrahim Atabey isimli şahıs, YouTube kanalındaki canlı yayında Kur'an-ı Kerim yırtarak hakaretlerde bulundu. Yurt dışında yaşadığı tespit edilen şahsa gerekenin yapılması için sosyal medyada, #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle kampanya başlatıldı.

Twitter hesabındaki bilgilerden kemalist ve ateist olduğu anlaşılan ve diğer paylaşımlarında da Rasulullah (s.a.v.) ve Müslümanlar hakkında nefret dolu sözler sarf eden şahısa sosyal medyada tepki yağmaya devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Açıklama

Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında;

16 Kasım 2020 tarihinde YouTube adlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır.

Videodaki şahsın İ.A. olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya’da ikamet ettiği anlaşılmıştır. Şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup ülkemize iade süreci takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”