Kanada’da Müslüman Düşmanlığı Hastanelere de Sıçradı!
07 Eylül 2019

Kanada’da Müslüman Düşmanlığı Hastanelere de Sıçradı!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Sözde medeni batının İslam düşmanlığı bitmiyor... İslam’a karşı saldırıların yükseldiği batıda, Müslüman düşmanlığı hastane koridorlarına da sıçradı.

Kanada’daki Jean-Talon Hastanesi’nde tedavi gören Quenneville adlı hasta, Faslı Müslüman hemşireye, “Ülkene dön, sorunlu Arap” diye bağırdı. Yönetimden Arap olmayan bir hemşire talep eden ırkçı hasta, Faslı hemşire için “Onu ezeceğim” dedi. Verilen ceza ise komik oldu.

Kanada’nın Montreal şehrinde yer alan Jean-Talon Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Alain Quenneville isimli bir hasta, Fas kökenli Müslüman hemşireye ırkçı hakarette bulundu.

Müslüman kadına “ülkene dön”, “sorunlu Arap” diye bağıran ırkçı, daha sonra hastane yönetiminden kendisine Arap olmayan başka bir hemşirenin verilmesini istedi. Ayrıca Müslüman hemşire için “onu ezeceğim” ifadesini kullanan ırkçı Alain Quenneville, bir beyzbol sopası alıp hastanedeki her şeyi kıracağı tehdidinde de bulundu. Saldırgan daha sonra kullandığı ırkçı ifadeler sebebiyle Müslüman hemşireden özür dilemeyi de reddetti. Hastanede herkesin gözü önünde yaşanan olay yargıya taşındı. Montreal Mahkemesi’nde görülen davada sanık ırkçı ifadelerini kabul etti ancak ilaçların uyuşturucu etkisindeyken bu ifadeleri kullandığını ileri sürdü.

Saldırıya 9 Bin 500 Dolar Tazminat

Irkçının bu savunması, mahkeme tarafından kabul görmedi. Hâkim, Quenneville’in bir insanı mesleki davranışları ve yaptığı iş ile hiçbir şekilde alakası olmayan özellikleri ile sorgulayıp hakaret ettiğine hükmetti. Ancak hâkim, sanığın mağdur hemşireye 9 bin 500 dolar tazminat ödemesine hükmedip, bıraktı.

Kanada’nın Fransızca konuşulan Quebec Eyaleti’nin Başbakanı François Legault’in bu yılbaşında, eyaletlerinde İslam karşıtlığı problemi olmadığını savunarak İslamofobi ile mücadele çerçevesinde düzenlenecek organizasyonun yapılmasına müsaade etmemesi tepki çekmişti.

Kanada‘da Waterloo Üniversitesi tarafından geçen yıl yapılan araştırmada Müslüman karşıtı nefret eylemlerinin, diğer demografik gruplarına göre daha fazla olduğunu ortaya koymuştu.

Kanada'da Nisan Ayında İslam Düşmanı Silahlı Grup Kuruldu

Kanada'da artan İslam düşmanlığı, İslam karşıtı silahlı bir grup kurulması noktasına kadar geldi. Kendilerine 'The Three Percenters' (Yüzde Üç) ismini veren ve sembol olarak da 'III%' işaretini kullanan İslam düşmanı grubun, Kanada topraklarında 'savaş vereceği' ifade edildi.

"Camileri İzliyoruz Ve Durumlarını Kaydediyoruz"

"Biz İslam'ı ve Müslümanları sevmiyoruz" diyen Welling, Kanada için bir İslami işgalin ufukta olduğunu, bunun da iltica ve göçle gerçekleşeceğini savundu. Grubun kendisi de dâhil olmak üzere Kanada genelinde 16 camiyi "aktif olarak kontrol ettiğini" söylediği belirtilen Welling'in, "Bu camiler, “terörist” eğitim grupları için eğitim cepheleridir. Bu camileri izlemeye ve durumlarını kaydetmeye devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

Kanada genelinde Müslümanlara yönelik farklı tarihlerde gerçekleşen birçok saldırı olayı yaşandı.