İTÜ’lü Öğrencinin Katili Cezaevinden İzinli Çıkmış
09 Eylül 2019

İTÜ’lü Öğrencinin Katili Cezaevinden İzinli Çıkmış

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Taksim’de İTÜ’lü Öğrenci Halit Ayar’ı sokak ortasında vahşice katleden Emrah Yaşar’ın polise verdiği ifade ortaya çıktı. Cezaevinden bir günlük izne çıkan gasp ve hırsızlıktan sabıkalı Emrah Yaşar’ın ifadeleri, sokaklarda can emniyetinin olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

İstanbul Taksim'de İTÜ Elektrik Mühendisliği öğrencisi Halit Ayar'ın bıçakla öldürülmesi üzerine, polis ekipleri harekete geçti.

Resim: İTÜ'lü Öğrenci Halit Ayar

Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından olaya karıştığı tespit edilen Emrah Kurdal ile Emrah Yaşar, Beyoğlu ve Fatih'teki adreslerinde gözaltına alındı.

Cinayeti işlediği belirlenen Emrah Yaşar, ifadesinde detayları anlattı.

"2 Bira Almalarını İstedik"

Katil Emrah Yaşar, "Cezaevinden izinli olarak çıkmıştım. Arkadaşım Emrah Kurdal ile Taksim’e bir bara eğlenmeye gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. ‘Biz niye bira alalım?’ dediler. Bunun üzerine ‘O zaman para verin, biz kendimiz alalım’ dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım." dedi.

Emrah Yaşar'ın yanındaki Emrah Kurdal ise çok sarhoş olduklarını söyleyerek, elindeki kırık bira şisesiyle saldırdığını kabul etti.

Gasp ve hırsızlık hükümlüsü 27 yaşındaki Emrah Yaşar, Kırıkkale Cezaevi'nden izinli olarak dışarı çıktığı bildirildi. Bilindiği üzere hırsızlık suçundan cezaevine girenler, mevcut yasalara göre kısa süre içinde dışarı çıkabiliyor.

Halit Ayar’ın Annesinin Acı Feryadı

Hayatını kaybeden Halit Ayar ise Emirgan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Halit Ayar’ın annesi Hanife Ayar (46), oğlunun tabutuna sarılarak “Oğlum sana ne oldu böyle, Neden buradasın, seni kim öldürdü? O öldürenleri bana getirin. Onları istiyorum. Evladımı benden aldınız.” diye ağladı.

Baba: “Geleceğini Çaldılar”

Emekli polis baba Mehmet Ayar ise taziyeleri kabul etti. Mehmet Ayar “Oğlumun katilleri yakalansa da yüreğimdeki ateş sönmez. Acım çok büyük. Oğlumun geleceğini çaldılar.” dedi.