İstanbul’da Deprem: Tüm Marmara Sallandı
11 Ocak 2020

İstanbul’da Deprem: Tüm Marmara Sallandı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde şu ana kadar rapor edilmiş can ve mal kaybı yok.

Saat 16:37 sularında İstanbul'da panik yaratan bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin önce Marmara Denizi'nde saat 16.37'de, 4.7 büyüklüğünde 16.1 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi daha sonra bilgileri revize edip, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı.

Deprem Silivri ve çevresinde yoğun olarak hissedildi. Uzmanlar yaşanan 4.8 büyüklüğündeki depremin daha büyük bir depremi tetikleyici nitelikte olmadığını belirtiyor. Uzmanlara göre 4.8'in ardından çok sayıda küçük depremler meydana geldi.

AFAD, şimdiye kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını duyurdu.

Vali Açıklamada Bulundu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı açıklamada "Marmara Denizi'nde başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

İBB: “Tüm ekiplerimiz görev başında”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun" bilgisini paylaştı.