“İsrail”in Muhafızı Sisi Rejimi, Gazzeli Balıkçıları Alıkoydu
25 Eylül 2021

“İsrail”in Muhafızı Sisi Rejimi, Gazzeli Balıkçıları Alıkoydu

Mepa News

Köklü Değişim Medya

Güneyde Refah kapısı ve Batı’da Akdeniz’den Gazze’yi ablukaya alarak gasıp Yahudi varlığının muhafızlığını yapan darbeci Sisi rejimi, Filistinli Müslümanlara zulmetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Gazze Şeridi açıklarında kaybolan Filistinli balıkçıların Sisi rejimi tarafından alıkonulduğu ortaya çıktı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Muhammed Muslih ve İzzeddin Cevdet isimli iki balıkçı, 3 Eylül günü Gazze Şeridi açıklarında avlandıkları sırada kayboldu.

İki balıkçıdan 3 Eylül'ün ardından haber alınamadı.

Balıkçıların aileleri, Sisi rejimi yetkililerinin bu hafta kendilerini arayarak iki kişinin Mısır'da gözaltında bulunduğu haberini kendilerine ulaştırdığını ifade ettiler. İki balıkçının neden alıkonulduğu halen bilinmiyor.

Gazze'nin birkaç geçim kaynağından biri olan balıkçılık faaliyetleri İsrail ve Mısır tarafından sıklıkla kısıtlanıyor. İsrail yönetimi bir baskı unsuru olarak, Gazze Şeridi'nde Filistinli balıkçılara sıklıkla kısıtlamalar uyguluyor. Gazzeli balıkçılar 15 mil (yaklaşık 28 kilometre) mesafeye kadar avlanabiliyor.

Sisi rejimi daha önce de birçok Filistinli balıkçıyı alıkoymuş ve ateş açarak öldürmüştü.