İşgalci “İsrail” Gazze’de Aynı Aileden 60 Kişiyi Vahşice Katletti
13 Nisan 2024

İşgalci “İsrail” Gazze’de Aynı Aileden 60 Kişiyi Vahşice Katletti

Köklü Değişim Medya

İslam beldelerindeki yöneticiler somut adım atmayıp, kınamaya devam ederken, işgalci “İsrail”in Gazze'deki iki saldırısında aynı aileden 60 kişi vahşice katledildi.

Sahada ağır kayıplar veren gasıp Yahudi varlığı sistematik olarak sivilleri ve gazetecileri hedef almaya ve açlığı bir silah olarak kullanmaya devam ediyor. “İsrail” barbar saldırılarını dünya kamuoyunun çağrılarına rağmen sürdürüyor.

Gazze'deki et-Tabatibi ailesi, “İsrail”in sığındıkları binalara düzenlediği saldırılarda 60'tan fazla ferdinin ölmesinin ardından bir aydan kısa bir süre içinde ikinci kez katliama maruz kaldı.

AFP'ye konuşan akrabaları, Cuma sabahı (dün) erken saatlerde Gazze'nin yoğun nüfuslu ed-Derac mahallesine düzenlenen son saldırıda et-Tabatibi ailesinin en az 25 üyesinin katledildiğini söyledi.

Dar bir sokakta, et-Tabatibi ailesinin sığındığı altı katlı bina cuma sabahı ayaktaydı. Ancak şimdi geriye sarkan balkonlar ve moloz yığınlarıyla dolu kömürleşmiş bir zemin kat kaldı.

Köklü Değişim,İşgalci “İsrail” Gazze’de Aynı Aileden 60 Kişiyi Vahşice Katletti.jpeg

Hayatta kalan aile üyelerinden Halid et-Tabatibi şunları söyledi: “Uyuyorduk. Füze ya da herhangi bir şey duymadık. Aşağı indik, kız kardeşlerimi, oğullarını ve kızlarını bulduk. Hepsi şehit olmuştu, hepsi paramparçaydı. Evi neden hedef aldıklarını bilmiyoruz. Bu bir katliam.”

Saldırıda kardeşi yaralanan ailenin komşusu Ziyad Derdas, “Tek gördüğümüz patlayan bir füzeydi ve komşularımızın evi alev aldı. Bu delilik, bizim liderlerimiz ve ‘İsrail'in liderleri için suçun zirvesi. Filistin Yönetimi ve Hamas liderlerine sesleniyorum: Bu yeterli değil mi?” dedi.

Ölü ve yaralılar, ‘İsrail'in son askeri operasyonu sırasında büyük bölümü yıkılan Gazze şehrindeki Şifa Tıp Kompleksi’ne götürüldü.

“İsrail” bombardımanı nedeniyle birkaç kez yerinden edilen et-Tabatibi ailesi zaten yas tutuyordu.15 Mart'ta aile iftar için Gazze'nin merkezinde bir araya gelmiş ve bu birliktelik kısa sürede kan gölüne dönmüştü.

Görgü tanıkları, kadınların sahur yemeği hazırladıkları sırada bulundukları binaya bir hava saldırısı düzenlendiğini ve 36 aile üyesinin öldüğünü söyledi.

Muhammed et-Tabatibi, yakınlardaki Deyr el-Balah'ta bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nde, akrabalarının cenazeleri defnedilmek üzere götürülmeden önce, “Bu benim annem, bu benim babam, bu benim teyzem ve bunlar da benim kardeşlerim. Biz içindeyken evi bombaladılar. Annem ve teyzem sahur yemeği hazırlıyorlardı. Hepsi şehit oldu. Neden evi bombalayıp katliam yaptıklarını bilmiyorum” dedi.

İşgalci “İsrail”in gelişi güzel hava saldırıları ve kara harekâtı sonucunda, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı'nın cuma günü açıkladığı son veriye göre Gazze Şeridi'nde çoğu sivil 33 bin 634 kişi hayatını kaybetti.