Irkçılar Nerede?: İstanbul’da Otel Çalışanını Döven Amerikalı Serbest Bırakıldı
13 Ekim 2021

Irkçılar Nerede?: İstanbul’da Otel Çalışanını Döven Amerikalı Serbest Bırakıldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul'da otel çalışanını sokak ortasında döven ABD'li turist emniyetten serbest bırakıldı. Suçlu Suriyeli olunca toplanıp tüm Suriyelilerin evine saldıranlar ve vandalları provake eden ırkçı siyasiler Amerikalı turistin saldırısına sessiz kaldılar.

Şişli’deki bir otelde kalan Edward W. İsimli Amerikalı turist önce resepsiyonun bilgisayarını kırdı ardından da otel çalışanını darp etti. Saldırgan turist araya girenler tarafından kontrol altına alındı.

Nişantaşı'nda bir otelde geçen cumartesi günü saat 07.00 sıralarında meydana gelen olayda, uzun süredir otelde kalan ABD'li turist Edward W. bilinmeyen bir nedenle resepsiyonun bilgisayarını yere atıp kırdı.

Ardından otel çalışanı Şenol K. ile ABD'li turist arasında tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra yumruklu kavgaya dönüştü.

Çevredeki esnaf kavgaya müdahale etmeye çalıştı ancak tarafları ayıramadı. Turistin, otel çalışanını yerde sürüklemesi ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Edward W.'yi emniyete götürüldü. Edward W.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Türkiye’de bu bu çirkin olay yaşanırken, ırkçı siyasiler sessiz kalarak renklerini ortayı koydular. Suçlu Suriyeli olunca topyekün tüm Suriyelileri hedef alan vandallar ve onları yönlendiren ırkçı medya ve siyasiler, suçlu Amerikalı olunca üç maymunu oynuyorlar.