İdlib’den ’Yürek Burkan’ Yakarış!
23 Temmuz 2019

İdlib’den ’Yürek Burkan’ Yakarış!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Rusya ve Esed rejiminin İdlib bölgesine yönelik insanlık dışı saldırıları devam ediyor. Bölgede yaşayan siviller saldırılarda ağır kayıplar verdi. Sivil alanlara yönelik saldırılarda en az 55 sivil öldürüldü.

İdlib'in güneyindeki Maaret el Numan saldırıların ağırlıklı hedefiydi. Bölgedeki en büyük sivil yerleşimlerden olan Maaret el Numan beldesindeki pazar yerini Rus savaş uçakları şiddetli şekilde bombaladı. Saldırıda en az 39 kişi öldü, 60'tan fazla sivil de yaralandı.

İdlib’de şiddetli bombardımana maruz kalan Müslüman bir kadının feryadı yürekleri dağladı. İşte o yürek burkan sözler:

Bunlar sizin vahşetinizin neticesi!

Suriye’yi bu hale sokan ABD’nin vahşetinin neticesi

Her şeyi vurdunuz!

Her şeyi katlettiniz!

Mr. Trump! N’olur Durdur Bunu! Yeter artık!

Bombalamayı durdur! Masum insanları öldürmeyi durdur!

N’olur Amerika durdur bunu!

İlahiyatçı yazar Abdullah İmamoğlu da Facebook sayfasında yayınladığı yazısında ise şunları dile getirdi:

“Ey Müslümanlar! Bu yakarış İdlib semalarını titrettiği gibi bizim yüreklerimizi de titretti. Ciğerlerimizi dağladı!

Feryat etti kardeşlerimiz ve bacılarımız Hama'da... Ümmetten yardım istediler. Feryat ederek "bizi bu zalimlerin zulmünden kurtarın" dediler ama kurtaramadık!

Sonra yine çevrelerindeki halkı Müslüman ülkelerin liderlerine seslendiler Banyas'dan... "Ey yöneticiler! Allah için gelin ve bizi kurtarın" dediler ama bu figana da icabet eden adam gibi liderler olmadı!

Ve şimdi İdlib'te bu bacımız çaresizlikten kendi celladından, kâfir Amerika'dan ve Trump'tan yardım istiyor. SubhanAllah... Adeta yalvarırcasına katilinden medet bekliyor! Vallahi bu feryada kulak tıkayan yöneticiler vebaliniz büyüktür! Billahi kâfirlerden medet umacak kadar çaresiz bıraktığınız Müslümanların hesabını Allah size soracaktır!

Ey televizyon ekranlarında Cennet somut mu soyut mu tartışmasında boğulmuş, ümmetin dertlerine karşı suskunluğa oynayan medyatik âlimler! Tillahi suskunluğunuzun vebali ve günahı ağır olacaktır.

Rabbimiz! Elinde güç ve imkân olup da bu çağrıya icabet etmeyenleri sana havale ediyoruz! Onları da hesap günü böyle yardımsız bırak!

Rabbimiz! Bizlere tez zamanda Müslüman kardeşlerimizin yardım çağrılarına icabet edecek, başta İdlib olmak üzere ve sair beldelerimizde yanan ateşi söndürecek, kardeşlerinin derdini kendi derdi belleyecek kuvvetli Raşid Halifeler ihsan eyle... Bu çaresizliğimizi acilen gider ya Rabbi!”

Dün gün boyunca İdlib ve Hama kırsallarında sivil yerleşimlere düzenlenen saldırılarda toplam ölü sayısı 55'e ulaştı. Bölgede düzenlenen hava saldırıları bugün de devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Pazar günü muhaliflerin kontrolündeki sivil alanlara yönelik hava saldırılarında en az 23 sivil hayatını kaybetmişti.