İçişleri Bakanlığı Yeni Tedbirleri Açıkladı
24 Mart 2020

İçişleri Bakanlığı Yeni Tedbirleri Açıkladı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafenin sağlanması için dün gece ek bir genelge yayımladı. Genelgede, market alışverişinden, şehirlerarası ulaşıma kadar yeni sınırlamalar kamuoyu ile paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yaptığı açıklamada Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 37’ye yükseldiğini tespit edilen vaka sayısının ise, 1529 olduğunu açıkladı.

Sağlık merkezleri ile hastanelerdeki geliştirmelerden bahseden ve aşı çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri paylaşan Koca'nın açıklamasının ardından, İçişleri Bakanlığı valiliklere ek bir genelde gönderdi. Market alışverişinden şehirler arası ulaşıma kadar yeni düzenlemeler getirildi.

81 ilin valiliklerine gönderilen genelgedeki yeni önlemler şöyle:

-İl ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

-Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak. Örneğin marketin müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olması gerekecek.

-Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak.

-İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek.

-Araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.