Hırsızlar Güpegündüz Bina Kapısını Çaldı
24 Şubat 2020

Hırsızlar Güpegündüz Bina Kapısını Çaldı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İstanbul Sultangazi'de güpegündüz bir apartmanın kapısı çalındı. Mobese kameraları, apartmanlara takılan güvenlik kameraları, bekçiler ve emniyet güçlerine rağmen hırsızlıkla baş edilemiyor. Neredeyse hiç cezası olmadığı için hırsızlar daha da arsızlaşıyor ve elleri kelepçeliyken bile tehditler savuruyorlar. Bozuk batıl nizam, ırz, can ve mal güvenliğini sağlayamıyor ve uygulanan kanunlarla toplum ifsad olmaya ve Allah korkusu olmayan bir nesil yetişmeye devam ediyor.

Sultangazi'de, bir apartmanın dış kapısı hırsızlar tarafından çalındı. Çalınan kapının tamir edilmek üzere götürüldüğünü düşünen apartman sakinleri hırsızlara müdahale etmedi. Gerçek ise apartman sahibinin aranmasıyla ortaya çıktı.

Olay, Ordu Caddesi'nde perşembe günü saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın önüne yaya olarak gelen iki kişi, apartmanın dış kapısını söktü. Olayı gören apartman sakinleri bina sahibinin kapıyı tamire gönderdiğini düşünerek, kapıyı cesaretle söken iki kişiye herhangi bir müdahalede bulunmadı ve kapıyı sökenlerden şüphelenmedi. Kapıyı söken iki kişi daha sonra çaldıkları kapıyı tutarak olay yerinden uzaklaştı. O anlara tanık olan bir bina sakini, kapının geri gelmemesi üzerine durumdan şüphelenerek bina sahibini aradı. Bina sahibinin aranmasıyla da gerçek ortaya çıktı.

Bina sakinleri kendi evlerine de defalarca hırsız girdiğini ve bir türlü hırsızlık vakalarının önlenemediğinden şikayet etti.

Bina sakinlerinden Şadiye Kara daha önce de apartmanda benzer bir durumun yaşandığını belirterek, "Biz o gün evdeydik. Evde komşularım vardı. Hiç duymadık. Oğlum eve gelip bize 'anne kapıyı çalmışlar. Ben ev sahibine söylemeye gidiyorum' dediğinde öğrendik. Hepimiz güldük yani. Bir komşumuz görmüş. O da ev sahibinin kapıyı tamire alacağını düşünmüş. Gülünecek bir durum. Güpegündüz yapılacak bir şey mi bu? Çok eskiden çatı katımızdaki balkonun kapısı da çalınmıştı. Benim evime bile üç sefer hırsız girdi. En sonda dairemize çelik kapı yaptırdık. Gerçi hırsıza da kilit dayanmıyor. Evden çıkmaya korkuyorum. Nasıl bırakacağım evimi" diyerek yaşadığı korkuyu dile getirdi.