Hilafet Etiketini Dahi Suç Sayan Zihniyetiniz Yere Batsın!
18 Kasım 2020

Hilafet Etiketini Dahi Suç Sayan Zihniyetiniz Yere Batsın!

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda Tevhid Bayrağı görselini #Hilafet etiketi ile paylaştığı için Bursa Valiliği tarafından hakkında soruşturma açılan Mahalle Bekçisi İsmail Belindir’e sahip çıktı.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun Her salı gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda bu hafta ilk konu olarak Bursa Valiliğinin Hilafet’e olan tahammülsüzlüğü ele alındı. Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, Hilafet istemenin Anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Bursa Valiliğine ve ona destek veren Kemalist zihniyete hitaben şunları söyledi:

Hilafet etiketini dahi suç sayan zihniyetiniz yere batsın! Siz Anayasa nedir biliyor musunuz? Anayasa, toplumun benimsediği ve üzerinde uzlaştığı değer yargılarının bir araya toplandığı metindir. Bu bazen yazılı olur bazen olmaz, ama her devletin bir anayasası mutlaka vardır. Bu topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm süren Osmanlı Hilafet Devleti’nin yazılı olmayan bir anayasası vardı. Bu anayasaya göre İslam Şeriatını uygulayan devletin yönetim şekli olan Hilafeti kaldırmak, kaldırmaya yeltenmek teklif dahi edilemezdi. Bırakın Osmanlı Hilafet Devletini, Batı hayranı ittihat ve terakki cemiyetinin dayattığı Kanuni Esasi’de dahi bu böyleydi.

Şimdi cevap verin! Toplumun üzerinde ittifak ettiği Osmanlı Hilafet Devleti Anayasasına göre suç olan, teklif dahi edilemeyen Hilafeti kaldırma işini kim yaptı? Kim toplumun üzerinde uzlaştığı esasları yerle bir etti? Uğruna canların verildiği bu değerleri kim ayaklar altına aldı? Bütün bunları Cumhuriyetin kurucu kadrosu yaptı. Bu kadroda kim varsa onlar Osmanlı Anayasasını çiğneyerek cürüm işlediler. O gün Osmanlı Anayasasına aykırı hareket ederek cinayet işleyen ve Hilafeti kaldıran Cumhuriyetin kurucu kadrosu şimdi bugün bizden uydurdukları anayasaya saygılı olmamızı bekliyorlar. Üstelik bu anayasa Türkiye toplumunun üzerinde uzlaştığı bir anayasa olmadığı halde! Darbeci ve dayatmacı bir anayasa olduğu halde bunu istiyorlar! Sömürgeci ve işgalci batıdan ithal edilen bir anayasa olduğu halde bunu istiyorlar!”

Türkiye halkının işçisiyle, memuruyla, esnafıyla, genciyle, yaşlısıyla Müslüman bir halk olduğunu ve hepsinin Hilafet’e özlem duyduğunu hatırlatan Kar, “Bir Müslüman memur olunca, polis olunca, asker olunca, öğretmen olunca dinini de terk mi edecek, laik mi olacak, bunu mu bekliyorsunuz? Çok beklersiniz! Çünkü laiklik dinsizliktir ve dinsizlik de küfürdür” şeklinde konuştu.

Kar ayrıca “Kelime-i Tevhid Bayrağını Hilafet etiketi ile paylaşmanın devlet memuru sorumluluğuyla bağdaşmadığını söyleyen Bursa Valisine “Devlet memurunun sorumluğu betondan büstün önünde eğilmek mi bağdaşıyor? Beton büstlere boyun eğdirerek mi bu devlete sorumluluk sahibi memurlar yetiştireceksiniz?” diye sordu.

Konuşmasının sonunda Mahalle Bekçisi İsmail Belindir’e seslenen Kar, “Sakın mahzun olma, sen yalnız değilsin, sadece Türkiyeli Müslümanlar değil tüm dünya Müslümanları senin yanında. Sen bu yaptığınla ümmetin özlemi olan Hilafeti hatırlattın! Seni Türkiye halkı mahalle bekçisi olarak tanıdı ama sen Müslüman olarak İslam’ın da bekçisisin. Sen Müslüman olmanın ve Allah’a kul olmanın görev ve sorumluluğunu yerine getirdin. Unutma ki Müslümanlar olarak biz senin yanındayız ve Allah seninle…” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

#RasulünBayrağıKelimeiTevhid

#Valiİstifa