Gazze’deki Hastanelerden ‘Felaket’ Uyarısı
17 Ocak 2019

Gazze’deki Hastanelerden ‘Felaket’ Uyarısı

Şarku’l Avsat

Köklü Değişim Medya

Filistinli çevreler, Gazze’deki hastane ve sağlık merkezlerinde yakıt kıtlığı nedeniyle ‘felaket’ uyarısında bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı, jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıtın tükenmesi nedeniyle bu krizin artacağı uyarısında bulunmuştu. Özellikle yakıt krizinin bir sonucu olarak bazı hastane ve bakım merkezlerinin kapanması tehlikesi nedeniyle Gazze'deki insani krizin artacağı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında, “Bugün, jeneratörleri çalıştırmak için gerekli olan yakıt krizi nedeniyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi'nin hizmetlerinin kesintiye uğraması an meselesi. Bu da 350 bin kişinin sağlık hizmetlerinden faydalanamaması anlamına geliyor” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kalan yakıtın nasıl kullanılacağı konusunda yeni planlama yapıldığı belirtildi. Yakıt stoklarının azalması ve elektrik talebinin artması nedeniyle sıkıntı yaşanacağı ifade edildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, bu krizin devamının hastanedeki sağlık personelinin çalışmalarını etkilediği ve bunun da bir karışıklığın ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirtti.

Öte yandan Gazze’deki en-Nusr Çocuk Hastanesi, devam eden elektrik kesintileri nedeniyle çok sayıda çocuğun büyük risk altında olduğunu açıkladı. Hastane tarafından yapılan açıklamada, günlük 600 litre yakıta ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Gazze Şeridi, özellikle kışın başlamasıyla birlikte, elektrik sorunu ile karşı karşıya.