Gaziantep’te Suriyeli Kadınları Taciz Eden Irkçı Yakalandı
12 Mayıs 2022

Gaziantep’te Suriyeli Kadınları Taciz Eden Irkçı Yakalandı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Gaziantep'te bir firmanın işlettiği aşevi önünde bekleyen Suriyeli kadınları kayda alıp çirkince taciz eden Emrah C., Gaziantep Emniyeti tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Irkçı medya ve siyasiler tarafından hedef gösterilen muhacirler sık sık bu tip saldırılara maruz kalıyor.

Gaziantep'te kendisini özel güvenlikçi gibi gösterip, bir aşevinin önünde sıra bekleyen Suriyeli kadınları sözleriyle taciz eden Emrah C. yakalandı.

Emrah C., Suriyeli kadınlara şarkı söyleyerek, “Kızlar, el sallayın. Kimse el sallamıyor, Suriye!” diyerek taciz ettiği ve kadınların üzerine doğru yürüdüğü görüntüleri TikTok platformunda paylaşmıştı.

Konuyla ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Gaziantep’te özel bir firmanın işlettiği zşevi önünde sıra bekleyen kadınları izinsiz olarak kayda alıp sosyal paylaşım sitesinde paylaşan E. C., emniyetimiz tarafından yakalanmıştır. Konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Görüntülerdeki kişi özel güvenlik görevlisi değildir

Irkçı medya ve siyasiler tarafından hedef gösterilen muhacirler sık sık bu tip taciz ve çirkin saldırılara maruz kalıyor.