FETÖ Gitti, Yargıda Zulüm Devam Ediyor
19 Eylül 2019

FETÖ Gitti, Yargıda Zulüm Devam Ediyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yargıda zulüm ve zafiyet tartışmaları devam ediyor. Yargıda zafiyet tartışmalarına Yargıda Birlik Derneği’de katıldı. Adalet Bakanlığına yapılan eleştiriler üzerine açıklama yapan dernek, “Yargı haksız ithamlara maruz bırakılıyor” dedi. Daha önce FETÖ’cü hakim ve savcıların hukuk dışı kararları ile zulme maruz kalan Hizb-ut Tahrir üyelerine, Anayasa Mahkemesinin terör örgütü değildir hükmüne alt mahkemelerin direnmesi, "FETÖ gitti ama zulüm zihniyeti devam ediyor" eleştirilerini de beraberinde getirmişti.

“Yargıda Zulüm”

Hatırlanacağı üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 Eylül'de ifadeye çağrılan Engin Uygun ve Ramazan Şimşek, savcılığa sevk edilmişti. Savcılık ise, Uygun ve Şimşek'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etmiş, Nöbetçi mahkemeye çıkan Uygun ve Şimşek, Anayasa Mahkemesi’nin kararını hatırlatmalarına rağmen tutuklanmıştı.

Günlerdir ulusal medyada “İnfazı olmayan suçtan tutuklandılar” manşetiyle duyurulan Hizb-ut Tahrir’e karşı yargı zulmü, hukuksuz, adil olmayan kararlarla alt mahkemelerce sürdürülmeye devam ediyor.

“İnfazı Olmayan Suçtan Tutuklandılar"

Uygun ve Şimşek'in avukatlarından Mustafa Kocamanbaş’ın basına verdiği bilgide, kararın hukuksuz olduğuna değinerek, "Hizb-ut Tahrir terör örgütü olsa bile, propagandasını yapma suçunun infazı yok. Ancak Engin Uygun ve Ramazan Şimşek infazı dahi olmayan suçtan tutuklandılar." diyerek yargıda devam ettirilen zulmü beyan etmişti.

Yargıda kadrolaşan FETÖ’cü hakim ve savcıların aldığı kararların aynen devam ettirilmesi, FETÖ gitti ama zihniyeti aynen devam ettiriliyor eleştirilerinin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Hizb-ut Tahrir'in kurulduğu günden bu yana cebir ve şiddete bulaşmadığı, yalnız fikri ve siyasi çalışmalar yürüttüğü Emniyet ve MİT raporları ile kanıtlanmasına rağmen, üyeleri uzun zamandır zulme maruz kalıyor.

“Yargıda Zafiyet”

Yargıda Birlik Derneği, FETÖ ile mücadele konusunda yargıda zafiyet olduğu iddiasıyla Adalet Bakanlığına yönelik bazı ithamların ‘bilgi ve belgeye dayanmayan, asılsız ve başka hesaplar güden’ ithamlar olduğu ifade edildi.

Yargı üzerindeki tartışma Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün ‘Yargıda tehlikenin farkında mısınız’ başlıklı yazısıyla başladı.

Yargıda gruplaşma olduğunu iddia eden Güngör, 17-25 Aralık’tan sonra yargıdan FETÖ üyesi hakim ve savcıları temizleme amacıyla kurulan Yargıda Birlik Platformu’na değindi. FETÖ’den boşalan koltuklara başka gruplarını oturduğunu öne sürdü.

"Yargıyı FETÖ'cülerden temizledik" diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e tepki gösteren Dilek Güngör, "FETÖ'cüler tek tek kritik noktalara yerleştiriliyor" dedi.

Yargıya yönelik eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Gül ise, “Daha düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün FETÖ mücadelesi dersi vermeye kalkmasınlar. Türk yargısına hesap sormaya kalkmasınlar, Türk yargısına töhmette bulunmaya kalkmasınlar” açıklamasını yaptı.

Yargıda Birlik Derneği’nden bugün yapılan açıklamada, “Yargı kurumlarının, FETÖ ile mücadelede üstün gayretle takdire şayan bir mücadele örneği gösterdiği” ifade edildi.

Açıklamada, “Bilgi ve belgeye dayanmayan, bir takım başka hesaplar güttüğü kanaati uyandıran gerçek dışı ithamların, samimi mücadeleyi sekteye uğratamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır” denildi.

Yargıda Birlik Derneği’nin açıklaması şöyle:

“Son zamanlarda; kimi basın ve yayın organlarında, yargı kurumlanınız hakkında, hakkaniyet ölçüleri ile bağdaşmayan, asılsız ithamlarda bulunulduğu görülmüştür.

Bilindiği üzere yargı kurumlanınız, suç örgütleriyle, terörle ve FETÖ'yle mücadele süreci içerisinde üstün gayretle takdire şayan bir mücadele örneği göstermiş ve göstermeye devam etmektedir.

Yargı kurumlarımızın, hain darbe girişimi sonrasında, Devletin kılcal damarlarına kadar yerleşen terör örgütü mensuplarının tesbiti ve cezalandırılmasında, hukuk ölçüleri içerisinde sergilediği gayret ve hassasiyet, vicdan sahibi tüm kamuoyu mensuplarının takdir ve iltifatına nail olmuştur.

Bilgi ve belgeye dayanmayan, bir takım başka hesaplar güttüğü kanaati uyandıran gerçek dışı ithamların, samimi mücadeleyi sekteye uğratamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır.

Aklı ve vicdanı hür bir şekilde adalet hizmeti sunmaya çalışan yargı mensupları, kendi nam ve çıkarları uğruna yargı camiasını yıpratmaya çalışanlara karşı duruşundan taviz vermeyecek ve yüksek adalet idealinden geri dönmeyecektir. Hukuk standartlarını daha da yükseltmek adına gecesini gündüzüne katarak yılmadan çalışan yargı teşkilatının, fedakar çalışmalarını karalamaya ve olumsuz algı yaratmaya yönelik art niyetli çabalara karşı, mücadele azmini daha da kuvvetlendireceği dikkatten kaçırılmamalıdır.

Yargıda Birlik Derneği olarak, adaletin tecellisi adına yargı kurumlarının bugüne kadar gösterdiği gayret ve çalışmaların ve hukuk dünyamızda ortaya çıkan her türlü gelişmenin yüksek adalet değerleri uğrunda takipçisi olacağımızı, yargı ve adalet adına olumlu gelişmeleri desteklerken , olumsuz uygulamaları eleştirmekten çekinmeyeceğimizi, yargının sorun ve çözüm önerilerini her platformda dile getirip sonuç alana kadar ısrarla takip edeceğimizi

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”