Esed Helikopteri Düşürüldü
15 Şubat 2020

Esed Helikopteri Düşürüldü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Muhalifler tarafından dün Halep'in batı kırsalında sivil yerleşimlere saldıran Esed rejimine ait bir helikopter düşürüldü. Üç gün önce de İdlib'in Serakib ilçesinde rejime ait helikopter düşürülmüş ve içindeki 3 kişi ölmüştü.

Suriye’de muhalifler ve Esed güçleri arasında İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki batı Halep kırsalında şiddetlenen çatışmalar devam ederken, Halep kent merkezi yakınlarından havalanan bir helikopter, muhaliflerin cephe hatlarına yöneldi.

Cephe hatlarından geçişi sırasında Kuptan el-Cebel mevkisinde açılan ateşle helikopterin isabet aldığı, dumanlar yükselerek düştüğü görüldü.

https://resmim.net/f/VOeRNO.jpg

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından General Fatih Hassan, muhaliflerin Halep'in batı kırsalında bir helikopteri düşürdüğünü ve mürettebatın öldüğünü söyledi. Tuğgeneral Hassan, "helikopterin Halep'in batı kırsalında bir saldırı görevinde olduğunu" ifade etti.

Öte yandan Suriye rejimine yakın kaynaklardan yapılan açıklamada, bir helikopterin düştüğünü ve mürettebatının öldüğü ifade edildi. Kaynaklar, helikopterin sol taraftan uçaksavar füzesi ile vurulduktan sonra düştüğünü doğruladı.

https://resmim.net/f/uifx1w.jpg

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, rejimin Hama askeri havaalanından kalkan bir savaş uçağı, kulenin helikopterin düşürülmesiyle ilgili uyarısı üzerine piste geri döndü.

Bir Hafta da İkinci Helikopter

İdlib'in Serakib ilçe merkezinin batısında da 3 gün önce Suriye ordusuna ait helikopter düşürülmüş ve içindeki 3 kişi hayatını kaybetmişti.

https://resmim.net/f/EUcgPa.jpg