Erdoğan’ın Terörist Dedikleri Mahkemece Serbest Bırakıldı
09 Ocak 2021

Erdoğan’ın Terörist Dedikleri Mahkemece Serbest Bırakıldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden gerginlik hakkında açıklamalarda bulunup, protestoya katılanlara terörist diye itham ederken, gözaltına alınanlar çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Hükümete karşı protesto ve eylemlerde bu tür söylem ve suçlamalar Cumhur ve Millet İttifakı olarak toplumun ikiye bölünmesi ile daha sık kullanılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak ataması ile başlayan protesto gösterilerine ilişkin dün bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Arkadaşlar ben neden öğrencilerle görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. Bunlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır... Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır. Geçmişine baktığımızda o da bu üniversite içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır.

Kendi ilgi alanına göre yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Biz de YÖK'ün şahsıma teklif ettiği 9 isimden, bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle rektör olarak seçtik, Boğaziçi'ne layık gördük. Çok çok başarılı olacağına inanıyorum

Serbest Bırakıldılar

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara katıldıkları için gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 21 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'yu ataması üzerine başlayan protestolara katıldıkları için toplam 45 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin gözaltına alınanlardan 21'i bugün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca sorgulanan 21 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması talep edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 21 kişi haklarında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Olaylara ilişkin dün adliyeye çıkarılan 24 kişiden 1'i savcılıktan serbest bırakılırken, 23'ü de adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Böylece protesto gösterileri nedeniyle gözaltında tutulan kimse kalmadı.