Erdoğan’dan 3 Kişiye Af "Ahmet Kılıç’a Yok"
07 Kasım 2019

Erdoğan’dan 3 Kişiye Af "Ahmet Kılıç’a Yok"

Doğru Haber

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalığı bulunan üç hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi. Adam öldürme ve yaralama suçundan dolayı cezaevindeki 3 kişi affa uğrarken, 28 Şubat mağduru 85 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç 26 yıldır cezaevinde tutuluyor. 28 Şubat'ın failleri olan paşalar bile Bodrum'daki villalarında ev hapsi ile ödüllendirilirken, Ahmet Turan Kılıç'ın inatla ve bitmek bilmeyen bir kinle cezaevinden cenazesinin çıkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalığı bulunan üç hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi.

Cezası kaldırılanlardan biri cinayet ve adam yaralama suçundan cezaevine olan 45 yaşındaki Mustafa Karaman. Karaman’ın kalan cezası Adli Tıp Kurumunun "sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali" raporu sebebiyle kaldırıldı.

Cezası kaldırılanlardan biri de Uğur Fidancı. Fidancı adam öldürme ve yaralamadan cezaevindeydi. Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda cezası kaldırıldı

Pek çok suçtan dolayı 42 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırılan 47 yaşındaki İsmail İpek'in kalan cezası da Adli Tıp Kurumunun "sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali" kapsamında bulunduğunu belirten raporu sebebiyle kaldırıldı.

45 Yaşındaki Suçluya Kocama Teşhisi Koyan Adli Tıp, 85 Yaşındaki Ahmet Turan Kılıç’ı İnatla İçerde Tutuyor

26 yıldır Cezaevinde olan Sivas Davası mağdurlarından Ahmet Turan Kılıç maalesef cezası kaldırılanlar arasında yoktu.

45 yaşındaki suçluya kocama teşhisi koyan Adli Tıp Kurumu, 85 yaşında olan ve 56 çeşit ilaç kullanan Ahmet Turan Kılıç’ın sapasağlam olduğunu iddia ediyor.

Kemalistlerin baskısı ile başını kuma gömen iktidar, Ahmet Turan Kılıç’ın cezaevinden inatla cenazesinin çıkmasını bekliyor.

30 Ekim’de Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde Adli Tıp’ın TCK’yı ihlal ettiğini vurgulayan Uluslararası Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti: “Cezaevinde ölümcül hastalığa yakalanan ve 56 çeşit ilaç kullanan 85 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç’a Sivas Numune Hastanesi uzman hekimlerinin oybirliğiyle ‘cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu üyelerinin raporu görmezden gelerek TCK 94, 96 , 77, 230, 240 VE 257 CEZALANDIRILMASI TALEBİMİZDİR. Bir kişiye yapılan işkence bütün topluma yapılmıştır. Zaten 28 Şubat darbesi emrindeki hakimler suçu anayasal düzeni yıkma teşebbüsünden ceza vererek çeyrek asırdır mağduriyetler yaşanmaktadır. Bu işkence ve zulüm durdurulmalıdır.”