Erdoğan Sapkınlıkla Mücadelede İpe Un Seriyor
30 Haziran 2020

Erdoğan Sapkınlıkla Mücadelede İpe Un Seriyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarına iktidarı zamanında imzalanan İstanbul Sözleşmesi ile haklar tanınan eşcinsel sapkınlığa yönelik beyanatı damga vurdu.

Her türlü imkan ve olanak elindeyken eşcinsel sapkınlıkla mücadeleyi halka havale ederek İstanbul Sözleşmesi ile tanıdığı hakları örtme yolunu seçen Erdoğan şunları söyledi:

Buradan tüm milletimi Rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere karşı dikkatli tavır almaya davet ediyorum. Birileri manevi değerlerimize saldırıyor. İnsanlık tarihi boyunca hep lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirerek özellikle genç dimağları zehirlemenin peşindeler

Erdoğan’ın bu konuşması, iktidarın başındaki en yetkili kişi değil de sanki muhalefette gücü kudreti olmayan bir partinin başkanının elinden gelenin bu olduğunu anlatan konuşmasına benzetildi.

Avrupa Birliği’ne verdiği sözler kapsamında önce İslam’ın kesin bir dille yasakladığı zinayı suç olmaktan çıkaran AK Parti, daha sonra meclisteki tüm partilerin de desteğini de alarak İstanbul Sözleşmesi ile büyük bir cürme daha imza attı. Aileyi dağıtıp, ahlakı yok eden ve eşcinselliği normalleştirip yaygınlaşmasına izin veren bu sözleşme 2011 yılında ilk olarak Türkiye tarafından imzalandı. Bugün bu cürümlerden dolayı ciddi eleştiri alan AK Parti, yeniden seçmeni gözünde itibar kazanabilmek için bu tip yaptırımı olmayan çıkışlara imza atıyor. Hem Avrupa’yı hem seçmeni memnun etmek için böyle bir yol izleyen iktidar, inandırıcılığını tamamen kaybediyor. Bilindiği üzere Erdoğan iktidarının ilk yıllarında "eşcinsellerin de hakları güvenceye alınmalı" diyerek bu sapkınlığın önünü açmak için 18 yıl önce yeşil ışık yakmıştı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından sonra yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle:

Toplantının ana gündeminin küresel salgın olduğunu söyleyen Erdoğan, "Amacımız vaka sayısını da vefat sayısını da sıfır noktasına çekebilmektir. Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız" mesajı verdi.

Erdoğan ayrıca, koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneğinin 1 ay daha uzatıldığını kamuoyuna duyurdu.

Barolara ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, "Daha demokratik, daha çoğulcul bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar" bilgisini de paylaştı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ve detaylar şöyle:

Toplantının ana gündemi küresel salgın ve etkileri oldu. Gündemimizdeki sağlıktan güvenliğe ekonomiden tarıma birçok konuyu görüştük. Türkiye'nin yeni yönetim sistemindeki kapsamlı bir değerlendirmeyi bir sonraki Kabine Toplantımızdan sonra milletimizle paylaşacağız. Dünyada salgınla en başarılı mücadeleyi vermiş ülkelerden biri olarak kazanımlara sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Kazanımlarımızı korumalıyız. Tedbirden vazgeçmeyiz.

'Amacımız Sıfır Noktasına Çekebilmek'

Tamam diye ifade ettiğimiz Temizlik, Maske ve Mesafe'den taviz vermiyoruz. Amacımız vaka sayısını da vefat sayısını da sıfıra en yakın veya sıfır noktasına çekebilmektir. Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız. Normalleşme takvimi çerçevesinde birkaç alan dışında tüm sektörlerde hizmet ve üretimin önünü açtık. Salgın sürecinde her kesimi verdiğimiz desteklerle ayakta tuttuk. Devletimizin tüm imkanlarını milletimizin emrine vermiş bulunuyoruz. Böylece içinden geçtiğimiz olağanüstü dönemin sıkıntılarını herkes için en aza indirmeye çalıştık. Faaliyetlerine ara veren işletmeler peyderpey yeniden çalışmaya başladı. Ekonomik faaliyetlerde adım adım Mart ayındaki seviyelere yaklaşıldığını görüyoruz. Bu vesileyle önümüzdeki günlerde devreye alacağımız bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kısa Çalışma Ödeneği

Yarın 926 devlet korumasındaki gencimiz ile 274 şehit, gazi yakınımız kura ile kamu kurumlarına yerleştirilecek. Sonuçlar Aile, Çalışma Bakanlığımızın web sayfasında açıklanacaktır. Sosyal koruma kalkanı altında hanelere 6 milyarın üzerinde yardım yaptık. Kısa çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananların süresini bir ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ücret desteği de bir ay daha devam edecektir. STK'larını hedef alan 35 milyon lira bütçeli bu çağrılar, gönüllülükten iletişime, spordan kültür ve sanat faaliyetine kadar 8 ayrı başlıkta toplanmıştır.

Son dönemde koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri de komşumuz Irak. Irak'ta yaşayan Türkmenler başta olmak üzere, Irak'a bir yardım paketini yarın yola çıkarıyoruz. Türkiye bu tavrıyla bir kez daha komşularının, dostlarının yanında olduğunu göstermiş olacaktır. Sadece bizim salgınla mücadeleyi başarıya ulaştırmamız yetmiyor. Yakın çevremizden başlayarak güçlü sosyal ekonomik ticari ilişkilerimizin olduğu ülkelerin de aynı başarıyı yakalaması gerekiyor.

Halkımızdan tek isteğimiz kurallara uyarak bize destek olmasıdır. Gelişmiş ülkelerin en çaresiz kaldığı dönemde Türkiye yardıma muhtaç ülkelerin umudu haline geldi.

“Çoklu Baro Teklifi Yarın Meclis'te”

Meydanı kendi küçük hesapları için toplumun menfaatlerini hiçe sayan muhterislere bırakmayacağız. Meslek örgütleri, genellikle barolarla ilgili yapmayı planladığımız reformlar konusunda bunu yaşıyoruz. Barolar başta olmak üzere bunların sağlıksız yapıları, faşizan uygulamalara varan sorunlar üretebiliyor. Bu yanlışı düzeltmek için gereken adımlar atmak yürütme olarak bizim, yasama olarak Meclis'in görevidir. Bunun için çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Daha demokratik, daha çoğulcul bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar.

Haziran ayı verileri ekonominin toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor.”