Erdoğan İşgalci Rusya’nın Kırım Davetini Kabul Etti
19 Mart 2019

Erdoğan İşgalci Rusya’nın Kırım Davetini Kabul Etti

Sputnik News

Köklü Değişim Medya

Rusya Devlet Başkanı Putin, 5 yıl önce işgal ettiği Kırım’da yaptırdığı caminin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davet etti. Erdoğan'ın Kırım'ın Simferopol (Akmescit) kentindeki Cuma Camii'nin açılış törenine davet edilmesine olumlu yanıt verdiği bildirilidi. Bu davetin kabulü, Kırım’daki işgalci Rus varlığının meşruiyetini tanımak anlamına geliyor.

Kırım'da sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davet ettim. O, bu konuda bilgiye sahip ve anladığım kadarıyla bu davete olumlu yaklaştı. Bakalım nasıl olacak, gelmeye zaman ve imkan bulacak mı?" dedi.

Rusya 5 yıl önce işgal ettiği Kırım’da zorba politikalarını sürdürmeye devam ediyor. Müslümanları uyduruk delillerle terörist olarak nitelendirip cezaevlerine dolduruyor. İşgalci Rusya, Kırım’ı ilhakını meşrulaştırmak ve Müslümanlara hoşgörülü davrandığını gösterebilmek için Akmescit’e bir cami inşa etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış davetine olumlu yanıt vermesi, Kırım’daki işgalci Rus varlığının meşruiyetini tanıdığı anlamına geliyor.

İşgalci Rusya’nın yaptırdığı Kırım'daki Cuma Cami'nin teslim tarihi 21 Nisan 2019 olarak planlanıyor.