Erdoğan, İşçilere Milli Gelirin 11 Kat Arttığını Anlattı
14 Eylül 2021

Erdoğan, İşçilere Milli Gelirin 11 Kat Arttığını Anlattı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

TL’nin döviz karşısında erimesi ve enflasyonun ciddi şekilde yükselişi ile yaşam koşulları ağırlaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerle buluşma programında milli gelirin 11 kat arttığını ve maaşlara yapılan zamları övdü.

Beştepe'de işçilerle buluşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapitalizmin aldatıcı istatistiklerinden olan milli geliri öne çıkarıp, “Milli gelirimiz Türk Lirası olarak yaklaşık 11 kat yükseldi” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Milli gelirimiz Türk Lirası olarak yaklaşık 11 kat yükselirken asgari ücret 16 kata yakın arttı. Çalışanların gelir seviyesini kat be kat yükselttik. 27 kat artan emekli maaşları var. Hep çalışanlarımızın gelirlerini yükseltecek formüller üzerinde durduk.

Son dönemde sanayi üretiminde, ihracatta, istihdamda, büyümede, hızlı yükselişle salgın öncesinin üzerine çıktık. 4 bin liraya kadar olan işçilerimizin ücretlerinde yüzde 34 artış gerçekleşti. Memurlarımızın en düşük ücretlerinde yüzde 31'i geçen oranlarda artış yapıldı.

Makro ekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya başladı. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor."

Türkiye’de Ağustos ayı açlık sınırını 2 bin 909 lira olurken, asgari ücret ise bu sınırın altında kalarak 2 bin 825 lira seviyesinde bulunuyor. Hükümet her fırsatta çalışanı (TÜİK’in açıkladığı) enflasyona ezdirmedik dese de, yaşam koşulları günden güne daha da ağırlaşıyor.