Emniyetsiz Sokaklarda Bir Bıçaklı Saldırı Daha
11 Aralık 2019

Emniyetsiz Sokaklarda Bir Bıçaklı Saldırı Daha

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Sokaklar emniyetsiz ve toplumda her an saldırıya uğrayabilme endişesi var. Geçen hafta Ordu’da Ceren Özdemir’in uğradığı saldırının bir benzeri de Konya’da meydana geldi. Bozuk nizam ve kanunları, uygulandığı dünyanın dört bir yanında ve yaşadığımız topraklarda sürekli suçlu üretmeye devam ediyor.

Konya'da madde bağımlısı olduğu öne sürülen Murat Y. (37), uyuşturucu krizine girince caddeden geçen Suriye uyruklu Adnan El Halabi'ye (51) bıçakla göğsünden ve bacağından ağır yaraladı. Saldırgan, kovalamaca sonucu suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, dün öğle saatlerinde merkez Karatay ilçesinde meydana geldi. Uyuşturucu kullandığı iddia edilen Murat Y., krize girdi. Bu sırada cadde üzerinde tanımadığı Suriye uyruklu Adnan El Halabi'ye saldırıp, göğsünden ve bacağından bıçaklayarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Aşırı kan kaybeden ve ambulansla hastaneye kaldırılan El Halabi’nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Murat Y.'nin polisteki ilk ifadesinde, "Madde bağımlısıyım. Sinir krizine girdim. O an yoldan geçen tanımadığım birine bıçakla saldırmışım. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" diyerek kendini savundu.

Daha önce yaralama suçundan 4 yıl cezaevinde kaldığı belirlenen Murat Y., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Her gün daha da emniyetsiz yerler haline gelen sokaklarda kimin ne ile karşılaşacağı belli değil. Üst üste yaşanan saldırılar bozuk nizamın toplumu nasıl ifsad ettiğini ortaya koyuyor. Uyuşturucu ve alkol bağımlıları, huzursuzluk ve sefaletten cinnet geçirenler, borç yüzünden intihar edenler, sabıkalı ıslah edilemeyen katillerin haberlere manşet olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu bozukluğun asli sebebi batıl nizam kapitalist demokrasi, çıkarılan yeni kanunlarla ayakta tutulmaya çalışılıyor.