Demokratik Yollarda ’Ömer’ Arayanlar Kendilerini O Yolda Kaybederler!
10 Eylül 2019

Demokratik Yollarda ’Ömer’ Arayanlar Kendilerini O Yolda Kaybederler!

Doğruhaber, Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu. Doğruhaber Gazetesi yazarı Mehmed Göktaş "Bize Ömerler lazım" diyen Erdoğan'ı makalesinde eleştirdi.

“Büyük kongre sürecimiz önemli bir fırsattır. Belde, ilçe, il kongrelerimizi başlatıyoruz.” diyen Erdoğan, “Mevcut kadrolarımızla beraber herkesi kongre sürecimize aktif olarak katılmaya davet ediyorum. Kanaat önderleri kimlerse kadromuzu onlarla güçlendireceğiz. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ilerki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır.” diye konuştu.

Öte yandan “Bize Ömerler lazım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Doğruhaber gazetesi yazarı Mehmed Göktaş Sevgili Reis, Ömerler arıyormuşsunuz? başlıklı bir makale kaleme aldı.

Göktaş “Doğrusu heyecanlandık. Ömer’i (r.a) duyup da kim heyecanlanmaz ki. Üstelik Ömerleri çağıran bizzat siz olunca heyecan ve beklenti daha da yükselmiş durumda.” cümleleriyle başladığı makalesinde, Ömerlere hasret kalmış bir dünya özlemini dile getirmiş.

Erdoğan’ın “Ömerleri bulun getirin!” çağrısının tutarsızlığına dikkat çekilen makalede, “Ömerleri bulup getirmesini istedikleriniz Ömerlerin semtini hiç bilmezler, Ömerlerin dünyasından değiller ki. Zannedersem Ömerlerle tesadüfen karşılaşsalar bile hiç mi hiç hazzetmezler.” denilerek iktidarın nimetlerinden faydalanan zevatın Ömer’in vizyonundan ne kadar uzak oldukları ifade edilmeye çalışılmış.

“Müteahhitlerin, ihalecilerin, iş takipçisi ve kotarıcılarının Ömerleri bulup size getireceklerini zannediyorsanız yanılıyorsunuz Sevgili Reis.” cümlesiyle devam eden makale siyah camlı gözlükleriyle “hiç kimseyle göz göze gelmeye cesaretleri olmayanların” Ömerleri bulup getiremeyecekleri dile getirilmiş.

Medyadaki trolleşmeye de dokunan Göktaş, “Ömerleri bulup getirme çabasının” da medya trollerinden gazabına uğrayacağını, Ömerlerin Erdoğan’a ulaşamadan gerisin geri postalanacağını iddia etmiş.

“Sevgili Reis, diyelim ki bizzat kendiniz Ömerleri bulmak için yola çıktınız, bu defa da etrafınıza örülmüş öylesine yüksek bir kuleyle karşılaşacaksınız ki, bilmem onları aşabilir misiniz, Ömerleri arayıp bulmanıza ne kadar fırsat verirler?” denilerek toplumla yönetimin arasına örülmüş duvarlara dikkat çeken Göktaş, Ömerler Erdoğan’ın ayağına da kendileri gitmeyeceklerini söylemiş.

Sonuç itibariyle “bu şekilde Ömerleri bulamayacaksınız.” diyerek korkusunu ifade eden Mehmet Göktaş “Reis”e (Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) bir tavsiye ile de makalesini sonlandırmış:

“Fakat ben diyorum ki Sevgili Reis, gelin siz kendiniz bizzat Ömer olun! Bu çok daha kolay değil midir?

Hem işin aslı da böyle değil mi, Ömer’in en tepede olması gerekmez mi?

Eğer siz Ömer olursanız, iyi biliniz ki sizin emrinizdeki yöneticilerin her biri ayrı ayrı Ömerler olacaktır.

Unutmayınız ki bir insanın en kolay hakim olacağı, en çabuk değiştirebileceği kişi kendisidir.

Haydi bismillah deyin ve Ömer nereden ve nasıl başlamışsa siz de oradan başlayın.”

Köklü Değişim Medya’nın yorumu:

Erdoğan’ın AK Parti 18. kuruluş yıldönümü resepsiyonunda kullandığı Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ilerki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın.” ifadelerinin ardından “Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır.” sözleri, Cumhurbaşkanı’nın içinde bulunduğu fikrî çelişkiyi çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Ömerlerle dinini, davasını güçlendirmesi için Allah’a niyaz eden Rasul *SallAllahu Aleyhi ve Sellem’*in bulunduğu yerden fersah fersah uzak olanlar, maalesef aynı konuşma içinde birbirine zıt ifadeleri kullanabiliyorlar. Nerede Ömerlerin destek verdikleri İslâm davası, nerede Cumhuriyet tarihindeki en büyük demokrasi atılımları…

Şu unutulmamalı ki; Hattaboğlu’nu “Ömer RadiyAllahu anh” yapan, demokratik laik sistem değildi. Laik sistemlerden Ömerlerin yetişmesini beklemek de abesle iştigaldir zaten. Bu demokratik siyasi hayatta adaletiyle nam salmış Ömerler bulunmuyor, bulunamaz! Rasulullah'ın yolunu/metodunu terk edip demokratik yollarda Ömerleri arayanlar da kendilerini o yolda kaybederler; iktidar olurlar ama Allah korkusunu unuturlar, kul hakkını umursamazlar. Allah'ın hükmünü çiğner ve çiğnetirler.

İşte bu, maazallah kötü bir son ve acı bir tükeniştir!