Darfur’da Saldırı: 60’tan Fazla Ölü
27 Temmuz 2020

Darfur’da Saldırı: 60’tan Fazla Ölü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Sudan’ın Darfur bölgesinde bir köye düzenlenen saldırıda Birleşmiş Milletler’in açıklamasına göre 60’tan fazla kişi hayatını kaybederken 60'tan fazla kişi de yaralandı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nden yapılan açıklamada, Darfur’un batısındaki Masteri köyüne yapılan saldırıda evlerin yakıldığı, pazar yeri ve dükkânların yağmalandığı ve altyapının kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Sudan hükümet yetkilileri konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadılar. Pazar günü, Sudan güvenlik güçlerinin bölgeye takviye kuvvetler gönderdiği belirtiliyor.

Darfur’un güneyinde Saldırı, Kuzeyinde OHAL

Darfur’un güneyinde de Cumartesi günü gerçekleşen bir saldırıda en az 20 kişinin öldüğü 22 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Darfur’un kuzeyinde de artan şiddet olayları nedeniyle 13 Temmuz’da acil durum ilan edildiği belirtiliyor.

Sudan’ın Darfur bölgesinde 2003 yılında başlayan şiddet olayları nedeniyle BM verilerine göre bugüne kadar 300 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Sudan’ın devrik lideri hakkında da Uluslararası Adalet Divanı tarafından savaş suçları, insanlığa karşı suç ve soykırım suçlamasıyla dava açıldı.