Cübbeli Ahmet’in Müslümanlar İle Derdi Ne?
28 Kasım 2020

Cübbeli Ahmet’in Müslümanlar İle Derdi Ne?

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Televizyon kanalları tarafından sürekli konuk edilen ve selefilik üzerinden İslami camiayı hedef gösteren Cübbeli Ahmet, statükoya sırtını dayayıp konformist yaklaşımla batıl düzeni övmek için uzatılan mikrofonun hakkını vermeye çalışıyor ve hak namına kendisini eleştiren kim varsa hedef tahtasına koymaya devam ediyor.

Medya da itibar suikastı ile görevli CNNTÜRK’deki “Tarafsız Bölge” programına konuk edilen Ahmet Mahmut Ünlü, bu sefer de Özgür-Der ve Haksöz dergisini hedef gösterdi. Ahmet Hakan’ın moderatörlüğündeki “Tarafsız Bölge” programında daha önce 2000 selefi dernek silahlanıyor diye bir dedikodu ortaya atarak dikkatleri üzerine çeken Cübbeli Ahmet, Emniyetteki ifadesinde bu derneklerin ismini verememişti. Çamur at izi kalsın taktiği ile hareket edip, açık oturum programlarının vazgeçilmezi haline gelen Cübbeli Ahmet, statükoya bağlılığını ve batıl nizama olan sadakatini de sürekli tekrar ediyor.

Dik durup İslam’ı, adaleti savunması gereken bir konumda olması gerekirken konforunun bozulacağından korkan “sultanların alimleri” gibi batıl nizamdan ve bu düzenden razı olduğunu açıklayan Cübbeli Ahmet’in, uzun bir zamandır söylem değişikliğine gittiği gözlemleniyor. Milliyetçiliği öven açıklamalar yapıyor, İslam düşmanı Perinçek’e kardeşim diyebiliyor. Yani dün sövdüklerini bugün övmek için medya kuruluşlarını kapı kapı geziyor. Hem İslami camiayı hedef göstermeye hem de Müslümanları bu laik Kemalist düzene entegre etmeye çağıran açıklamalarda bulunuyor.

Cübbeli Ahmet’in CNNTürk’de yaptığı açıklamalardan sonra Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya bir açıklama yaptı ve yapılan iftiraları cevaplandırdı.

Rıdvan Kaya şunları söyledi: Cübbeli’ye yürüttüğü ya da alet olduğu bu kampanyanın zaaflı, hastalıklı bir tutumun ürünü olduğunu; büyük vebal yüklendiğini hatırlatıyoruz. Giriştiği bu işin ne anlama geldiği, kendisine ne kazandırıp neyi kaybettirdiğini ölçmek istiyorsa sadece sözlerinin, çabasının kimleri memnun edip, kimleri rahatsız ettiğine bakmasının yeteceği kanaatindeyiz. Zeki biri olduğu belli olduğuna göre, geniş manada İslami camia nezdinde giderek ne kadar sevimsizleştiğini fark etmemesinin imkansız olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha kendisini hakka, hukuka ve ahlaka aykırı tavırları terk etmeye davet ediyoruz.”

Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar’da twitter hesabından konu ile ilgili bir mesaj paylaştı ve şöyle dedi: İslam düşmanları hakkında değil, Müslümanlar hakkında jurnalcilik yapmaya hevesli Cübbeli Ahmet'i @cnnturk konuşturuyor. O da çıkıp Müslümanların derdiyle dertlenen @HaksozDergisi ne saldırıyor. Allah kimin ne yaptığını iyi biliyor!”