Çince Tabelalara Tepki Büyüyor
09 Ekim 2019

Çince Tabelalara Tepki Büyüyor

Karar

Köklü Değişim Medya

Ticari menfaatler ve siyasi kaygılar için Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalan idarecilerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da komünist Çin yönetimine şirin gözükmek için tramvay duraklarına Çince tabelalar asmıştı. Bu rezalete kayıtsız kalamayan Müslümanlar, tabelaları sökerek başlattıkları tepkiyi eyleme dönüştürdüler. Her konuda tartışan İktidar ve muhalefet, Müslüman katili komünist Çin’e şirinlik hususunda birbiriyle yarışıyor.

Doğu Türkistan'da kurduğu toplama kamplarıyla Müslümanlara işkence ve soykırım uygulayan Çin ile İBB arasında imzalanan anlaşma sonrası tramvay duraklarına asılan Çince tabelalar, halkın tepkisine yol açtı. Kaldırılmayan Çince tabelaların üstüne yapıştırılan Doğu Türkistan yapıştırmaları ile bu tepkiler eyleme dönüşmüş oldu.

Çin hükümetinin Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında Uygur Türklerine uyguladığı sistematik soykırımın acısı tazeliğini korurken, İBB'nin tramvay duraklarına astığı Çince tabelalar, halkın vicdanını yaraladı.

İBB ile Çin arasında imzalanan 'dostluk anlaşması' sonrası asılan Çince tabelalara karşı sosyal medyadan yükselen öfke, gitgide bir 'sivil tepki'ye dönüştü.

Tüm Türkiye'yi rahatsız eden Çince tabelalar sökülmeyince halk, Doğu Türkistanlı kardeşlerine destek olmak için tabelaların üstünü bayraklarla ve "Katil Çin", "Doğu Türkistan'a Özgürlük" yazılı çıkartmalarla kapatmaya başladı.

Tepkiler sonrası alacağı karar merakla beklenen İBB, konu hakkındaki sessizliğini korumaya devam ediyor.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarları için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip halkını kandırıyor.