Camilerde Maske Mesafe, Konserlerde Omuz Omuza El Ele
14 Eylül 2021

Camilerde Maske Mesafe, Konserlerde Omuz Omuza El Ele

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Camilerde bidat olmasına rağmen hala mesafe zulmüne devam edilirken, dansözlerin oynatıldığı, eşcinsel sapkınların sahne aldığı konserlerde maske ve mesafe kurallarına uyulmaması tepkilere neden oldu.

AK Partili ve CHP’li belediyelerin her türlü ahlaksızlığı sahnede sergilediği programlarda maske ve mesafe kurallarına uyum konusunda geniş toleranslar gösterildiği bir süredir gündemde yer alıyor.

Hükümet aşı olunması için yaptırımlar öne sürüp, tedbirleri uygulamak için sokaklarda ve caddelerde cezai işlem uygularken, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen konser görüntüleri tam bir paradoks oluşturuyor.

Adana

Ankara

Sahilde, diskotekte, konserde, tatil beldelerinde normalleşilirken, camilerde ise mesafe zulmü devam ediyor. İslam, dünyayı şereflendirdiğinden bugüne kadar çok ciddi salgınlarda bile mesafe ile namaz kılınmamışken, Diyanet İşleri Başkanlığı İslam ile bağdaşmayan bu uygulamayı sürdürmeye devam ediyor. Konserler omuz omuza, sırt sırta düzenlenirken, 5 dakikalık farz namazını Müslümanların omuz omuza kılmasına müsade edilmiyor. Ramazan ayında birkaç kişi camide itikafa girdi diye emniyet camilere baskın düzenleyip, cemaate biber gazı sıkarken, gayrı ahlaki programlarda tedbirlerin uyulmamasına ise göz yumuyor.

Ticaretin ve paranın döndüğü yerlerde tedbirlere dikkat edilmezken, camilerde Müslümanlara zulüm kesintisiz sürdürülüyor.

Namazda Aralıklı Durmak Bidattir Günahı Yöneticilere Aittir

Hizb-ut Tahrir, koronavirüs tedbirleri kapsamında namazların aralıklı kılınmasının İslam'da olmadığını bunun bidat olduğunu şeri delillerle açıklayan bir soru-cevap yayınlamıştı. Açıklamayı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.