Cahiliye Minberde: İmamdan Irkçılığa Çağrı!
09 Ocak 2021

Cahiliye Minberde: İmamdan Irkçılığa Çağrı!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cuma hutbesi için minbere çıkan Zeynel Abid Ayyıldız adlı imam İslam’ın kesin bir dille yasakladığı cahiliyye adeti olan ırkçılık propagandası yaptı. Diyanet henüz edep dışı sözlerle minberde konuşan şahıs hakkında bir açıklama yapmadı.

Hangi camide görevli olduğu belirlenemyen Zeynel Abid Ayyıldız, Cuma hutbesi çıktığı minberde bir ırkçı söylemlerde bulundu. Asıl hedefi Batı’nın desteklediği Suud yönetimi olması gerekirken, Ayyıldız tüm Araplara karşı çirkin sözlerle ırkçı saldırıda bulundu. Sömürgeci kafir Batı’nın Ümmeti birbirine düşman edip, paramparça etmek için arasına soktuğu milliyetçilik fitnesini önceleri misyoner Hristiyanlar üstlenirken bugün camilerde bu misyonu bir imamın üstlenmesi ve edep dışı sözlerle savunması dikkat çekiyor.

Yüze Allah Subhanehu ve Teala’nın müminler kardeştir sözüne muhalif bir şekilde “Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Bunu bir kenara yazın. Araplar da bizim dostumuz değil… … Arap dölü, kahpe dölü, zalim dölü!” diyen şahıs kendisini ‘Türk oğlu Türk’ olarak tanımlamayı da ihmal etmedi.

Bu çirkin söylemlerinden sonra Hacı Bektaşi Veli’nin ‘bir olun, iri olun, diri olun’ sözünü hatırlatan şahıs hakkında kamuoyu Diyanet’ten gelecek açıklamayı bekliyor.