Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor
25 Mart 2020

Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte toplam 3 bin 952 test yapıldığını belirterek, "343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik" bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor.

Bakan Koca, Twitter hesabından yeni koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, "'Kaç kişi?' 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. Son 24 saatte toplam 3 bin 952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı, 6'sı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz" ifadelerini kullanarak son açıklamasını yaptı.

Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 13.30'da Ankara'da toplanarak alınabilecek yeni önlemleri görüşecek.

Sağlık Bakanlığı'nın Bilkent Yerleşkesi'nde yapılacak toplantıda, yeni tip koronavirüse ilişkin Türkiye'de vaka sayının artması nedeniyle alınabilecek yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumu ele alınacak.

Toplantıda okulların açılıp açılmamasına yönelik karar çıkması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, toplantının ardından saat 19.15'te son duruma ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

7 Ülkeden 2 Bin 721 Öğrenci Türkiye'ye Getirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yurtdışında eğitim gören ve koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye geri dönmek isteyen 7 ülkeden 2 bin 721 öğrencinin, tahliye işleminin tamamlanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır ve KKTC'de geçici olarak bulunan ve dönmek isteyen öğrencilerimizin tahliye işlemleri tamamlanmış, 2721 öğrencimiz Türkiye'ye getirilmiştir" dedi.

Öğrenciler Sakarya ve Samsun'daki yurtlarda 14 günlük karantinaya alındı.

Özel Bankalar

Kamu bankalarından sonra özel bankalar da salgın dolayısıyla kredi ödemelerinde 3 ay erteleme seçeneğini devreye soktular. Tüm bankaların aldığı tedbirler sadece borç ertelemeye yönelik, faiz silme ya da indirime gitme söz konusu değil.